Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az épített és természetes környezetről is szóltak a kérdések

A több mint harminc éve alakult Kapuvári Városszépítő Egyesület a Föld Napja alkalmából műveltségi vetélkedőt szervez, melyre idén nemcsak helyi, hanem környékbeli iskolák is beneveztek. A “Mi Kis-Rábánk”elnevezésű programban felelevenítik az ipartörténeti szempontból is érdekes, Kis-Rábán hajdan üzemelő tíz vízimalom történetét. Kováts Csaba titkár elmondta, hogy először a kapuvári Széchenyi-iskolában szervezték a vetélkedőt, majd egyre több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Tavaly a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium vállalta a házigazdai szerepet, idén pedig Mihályi községben tartották meg a találkozót, mellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a tanórán kívüli ismeretek elsajátítása. - A felső tagozatos diákok nagyon hatékonyan részt vesznek ebben a munkában - jelentette ki Kováts Csaba, majd köszönetet mondott Minacciné Halász Emmának, aki harmadik éve készíti elő a forgatókönyvet és koordinálja a vetélkedőt. Szabó István nyugdíjas pedagógus szintén hónapok óta részt vett az előkészületekben. Az elméleti feladatok között a települések bemutatása szerepelt. A diákok a felkészülés során megismerkednek a község vagy város nevezetességeivel, valamint a hozzá kapcsolódó személyekkel. A diákok személyesen is megismerkednek a térség érdekesebb helyeivel, a tájházzal, a kastéllyal, a régi vízimalommal, ahol a volt szakemberek mutatták be az eszközöket.
Kováts Csaba a témához kapcsolódóan megjegyezte: sokat javult az elmúlt években a Kis-Rába környezete. Több figyelmet kap a vidékre jellemző őshonos növényzet, és a folyó kevésbé szennyezett. A Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára örül annak, hogy ők is közreműködhetnek a táj környezetvédelmében.

Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.