Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az épített és természetes környezetről is szóltak a kérdések

A több mint harminc éve alakult Kapuvári Városszépítő Egyesület a Föld Napja alkalmából műveltségi vetélkedőt szervez, melyre idén nemcsak helyi, hanem környékbeli iskolák is beneveztek. A “Mi Kis-Rábánk”elnevezésű programban felelevenítik az ipartörténeti szempontból is érdekes, Kis-Rábán hajdan üzemelő tíz vízimalom történetét. Kováts Csaba titkár elmondta, hogy először a kapuvári Széchenyi-iskolában szervezték a vetélkedőt, majd egyre több intézmény csatlakozott a kezdeményezéshez. Tavaly a Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium vállalta a házigazdai szerepet, idén pedig Mihályi községben tartották meg a találkozót, mellyel arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy milyen fontos a tanórán kívüli ismeretek elsajátítása. - A felső tagozatos diákok nagyon hatékonyan részt vesznek ebben a munkában - jelentette ki Kováts Csaba, majd köszönetet mondott Minacciné Halász Emmának, aki harmadik éve készíti elő a forgatókönyvet és koordinálja a vetélkedőt. Szabó István nyugdíjas pedagógus szintén hónapok óta részt vett az előkészületekben. Az elméleti feladatok között a települések bemutatása szerepelt. A diákok a felkészülés során megismerkednek a község vagy város nevezetességeivel, valamint a hozzá kapcsolódó személyekkel. A diákok személyesen is megismerkednek a térség érdekesebb helyeivel, a tájházzal, a kastéllyal, a régi vízimalommal, ahol a volt szakemberek mutatták be az eszközöket.
Kováts Csaba a témához kapcsolódóan megjegyezte: sokat javult az elmúlt években a Kis-Rába környezete. Több figyelmet kap a vidékre jellemző őshonos növényzet, és a folyó kevésbé szennyezett. A Kapuvári Városszépítő Egyesület titkára örül annak, hogy ők is közreműködhetnek a táj környezetvédelmében.

Beküldés dátuma: 2011. 05. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.