Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az enesei elkerülőt átadták, a csornait pedig legkésőbb két év múlva elkezdik

Az országgyűlési képviselő már korábban beszámolt arról, hogy milyen soktényezős a gyorsforgalmi utak és elkerülő szakaszainak megépítése, hiszen az időjáráson kívül számos egyéb dolog is befolyásolja, mint például a régészet, a lőszermentesítés, a közbeszerzés vagy a kisajátítás. – Az M85-ös gyorsforgalmi út Enesét elkerülő szakasza nem volt élet-halál kérdése, hiszen – szemben más településekkel – Enesén viszonylag gyorsan át lehetett jutni, de jövőjének szempontjából mindenképpen fontos – fogalmazott Gyopáros Alpár. Megjegyezte: A település Győr vonzáskörzetéhez tartozik, melynek a fejlődő ipar miatt folyamatosan növekszik a munkaerőt felvevő szerepe. A megyeszékhelyen állást találó fiatalok közül egyre többen választják lakhelyül a környező községeket, mint például Enesét. Az infrastruktúra fejlesztésétől továbbá azt várják, hogy erősödik a környék vonzereje, és új munkaadók jelennek meg. Az országgyűlési képviselő nem ment el azon lakossági észrevételek és kritikák mellett sem, amelyekben kérdőre vonták az ütemezés sorrendjét: Miért Enesével kezdték az építkezést? Gyopáros Alpár osztja azok véleményét, akik szerint Csornával kellett volna indítani az egész beruházást, de biztatásul hozzátette: azért a város is beállt a sorba, mert megkezdődött a több szakaszban megvalósuló gyorsforgalmi útfejlesztés előkészítése. Gyopáros Alpár a Győr és Szombathely közti teljes útszakasz átadását 2015-2016-ra prognosztizálta.
A csaknem tízmilliárd forintba kerülő beruházásról dr. Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára elmondta, hogy az erre utazók sokkal gyorsabban és kényelmesebben áthaladhatnak az említett szakaszon, ugyanakkor a helyiek megszabadulnak az életüket eddig megkeserítő  zajtól és kipufogógáztól.

Gyopáros Alpár 2002/2003-ban dr. Áder János országgyűlési képviselő választókerületi titkáraként tevékenykedett a Rábaközben. Több esetben tapasztalta, hogy még az első Orbán-kormány idejében megkezdett, de a kormányváltás miatt a következő parlamenti ciklusra áthúzódó, számtalan elkészült beruházást a szocialisták adták át úgy, hogy a szalagátvágásokra meg sem hívták azokat, akiknek valójában köszönhető volt az egész. Az 5-ös számú választókerület mostani országgyűlési képviselője nem szeretne ugyanebbe a hibába esni, ezért miután megköszönte a szocialista kormánynak az elkerülő építését (ahogy anno, az ő részükről is illett volna), az ünnepélyes átadáson nem kívánt részt venni.
Beküldés dátuma: 2012. 01. 11.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.