Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az embereknek joga van a leghatásosabb kezelésekhez

A Csornai Nőegylet az utóbbi években nemcsak szűrőprogramokra várta a lakosságot, hanem olyan előadásokat is szervezett, melyeken neves szaktekintélyek beszéltek a közérdeklődésre számot tartó témákban.

A 2000-ben alakult, karitatív tevékenységet végző Csornai Nőegylet egészségügyi felvilágosító programokat szervez. Az érdeklődők idén januárban huszonegyedik alkalommal vehettek részt a nőegylet előadásán.
Legutóbb olyan témát választottak a szervezők, amely nagyon sokakat érinthet: az emberek közvetlen környezetében élő családtagokat, barátokat vagy a távolabbi ismerősöket. Dr. Peták István a személyre szabott onkológiai terápiás lehetőségekről beszélt a csornai Hunyadi iskolában. A célzott gyógyszeradagolás lényege, hogy előre meghatározott módon juttatják a szervezetbe. A tudományos igazgató arról beszélt, hogy először megpróbálják megérteni a betegségek kialakulásának okait, majd ezek ismeretében fejlesztik ki a pirulákat. A kutató orvos szerint ha az eredmények nagyon lassan hasznosulnak és kerülnek át a gyakorlatba, tulajdonképpen csak a könyvespolcoknak gyártják a közleményeket.
– Ez így nincs jól, mert a betegeknek joguk van hozzáférni a tudomány által nyújtott mai lehetőségekhez. Nem valamikor, hanem most! – mondta az előadó, aki szerint az emberek egyre inkább szeretnék érteni, hogy mi történik velük, és sorsuk felett visszavennék a döntés jogát.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 13.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.