Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Az embereknek joga van a leghatásosabb kezelésekhez

A Csornai Nőegylet az utóbbi években nemcsak szűrőprogramokra várta a lakosságot, hanem olyan előadásokat is szervezett, melyeken neves szaktekintélyek beszéltek a közérdeklődésre számot tartó témákban.

A 2000-ben alakult, karitatív tevékenységet végző Csornai Nőegylet egészségügyi felvilágosító programokat szervez. Az érdeklődők idén januárban huszonegyedik alkalommal vehettek részt a nőegylet előadásán.
Legutóbb olyan témát választottak a szervezők, amely nagyon sokakat érinthet: az emberek közvetlen környezetében élő családtagokat, barátokat vagy a távolabbi ismerősöket. Dr. Peták István a személyre szabott onkológiai terápiás lehetőségekről beszélt a csornai Hunyadi iskolában. A célzott gyógyszeradagolás lényege, hogy előre meghatározott módon juttatják a szervezetbe. A tudományos igazgató arról beszélt, hogy először megpróbálják megérteni a betegségek kialakulásának okait, majd ezek ismeretében fejlesztik ki a pirulákat. A kutató orvos szerint ha az eredmények nagyon lassan hasznosulnak és kerülnek át a gyakorlatba, tulajdonképpen csak a könyvespolcoknak gyártják a közleményeket.
– Ez így nincs jól, mert a betegeknek joguk van hozzáférni a tudomány által nyújtott mai lehetőségekhez. Nem valamikor, hanem most! – mondta az előadó, aki szerint az emberek egyre inkább szeretnék érteni, hogy mi történik velük, és sorsuk felett visszavennék a döntés jogát.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 13.

További hírek