Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az embereknek joga van a leghatásosabb kezelésekhez

A Csornai Nőegylet az utóbbi években nemcsak szűrőprogramokra várta a lakosságot, hanem olyan előadásokat is szervezett, melyeken neves szaktekintélyek beszéltek a közérdeklődésre számot tartó témákban.

A 2000-ben alakult, karitatív tevékenységet végző Csornai Nőegylet egészségügyi felvilágosító programokat szervez. Az érdeklődők idén januárban huszonegyedik alkalommal vehettek részt a nőegylet előadásán.
Legutóbb olyan témát választottak a szervezők, amely nagyon sokakat érinthet: az emberek közvetlen környezetében élő családtagokat, barátokat vagy a távolabbi ismerősöket. Dr. Peták István a személyre szabott onkológiai terápiás lehetőségekről beszélt a csornai Hunyadi iskolában. A célzott gyógyszeradagolás lényege, hogy előre meghatározott módon juttatják a szervezetbe. A tudományos igazgató arról beszélt, hogy először megpróbálják megérteni a betegségek kialakulásának okait, majd ezek ismeretében fejlesztik ki a pirulákat. A kutató orvos szerint ha az eredmények nagyon lassan hasznosulnak és kerülnek át a gyakorlatba, tulajdonképpen csak a könyvespolcoknak gyártják a közleményeket.
– Ez így nincs jól, mert a betegeknek joguk van hozzáférni a tudomány által nyújtott mai lehetőségekhez. Nem valamikor, hanem most! – mondta az előadó, aki szerint az emberek egyre inkább szeretnék érteni, hogy mi történik velük, és sorsuk felett visszavennék a döntés jogát.

Beküldés dátuma: 2018. 02. 13.

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.