Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Az élhetőbb, szebb településért

A pásztori önkormányzat a falunapon ünnepli a gyerekeket is, ezért sok-sok játék várta a kisebbeket. Roncs Gábor szerint az anyagiak nem oldanak meg mindent, mert a helyiek hozzáállásán is múlik, hogy mennyit fejlődik egy falu.

– Túl vagyunk egy sikeres falunapon – mondta Roncs Gábor, aki elárulta, hogy a képviselő-testület minden éven 1 millió 200 ezer forintos költségvetéssel számol a falunapra. – Ekkora összegből tudunk ilyen színvonalas programokat szervezni. Külön gondolunk a község legfiatalabb tagjaira, mivel Pásztoriban nem tartunk gyermeknapot. Falunapon bepótoljuk ezt az elmaradást, és játékokat hozatunk a kicsiknek, hogy ők is jól érezzék magukat. A programok összeállításakor gondolunk az idősebb emberekre is. Köztudott, hogy kevesen élnek a településen, hiszen a szociális otthon lakói nélkül csak 300 lelket számlál a falu. Több mint 300 meghívót küldünk ki a Pásztoriból elszármazottaknak, ezért lett „Hazaváró” a falunap címe is – hangsúlyozta Roncs Gábor.
A polgármester televíziónkon keresztül köszönte meg a főzőknek, hogy évről évre közreműködnek az ételek előállításában. Tizenöt helyi vállalkozókból, barátokból álló társaság készíti a vadételeket és pörkölteket a vendégek számára. A falu első embere minden évben felajánlja két sertését alapanyagnak. Állandó támogatójuk Kustor György, a Rába-Vad igazgatója, aki különféle vadhússal járul hozzá a falunap sikeréhez.

A polgármester összefoglalta az utóbbi két évben elért eredményeket. Pályázati pénzből cserélték le a 25 éves falubuszt, illetve tavaly sikerült megoldaniuk egy 470 méter hosszú útszakasz burkolatcseréjét. A felújítás a konszolidációban nem részesült településeknek kiírt pályázatból valósult meg. Idén újból megjelenik a pályázati kiírás, ezért abban bíznak, hogy jövőre be tudják fejezni a Felső utca felújítását.
– Próbálkozunk, hogy élhetőbb és szebb legyen a település, ami nagy pénzbe nem kerül, csak egy kis odafigyelést és munkát igényel. A hivatalsegédtől kezdve a közmunkásokig sokan segítenek. Idén szeretnénk még a buszmegállónkat felújítani, illetve a temetőben a ravatalozóhoz egy előtetőt akarunk építeni – hangzott az interjúban.

Beküldés dátuma: 2016. 07. 19.

Kapcsolódó hírek

  • Gondűző falunap Győrsövényházon

    A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

További hírek