Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egységes gondolkodás látszik Kapuváron

A magánéletében fotózással foglalkozó Mészárosné Pölöskei Rita második alkalommal került be a kapuvári képviselő-testületbe a 2004-ben alakult Kapuvárért Egyesület vezetőjeként. A civil szervezet célja, hogy hozzájáruljon a város kulturális életének színesítéséhez, valamint a gazdagabb programkínálathoz. Az egyesületnek számos olyan  tagja van, aki valamilyen helyi csoport résztvevője: kórus énekese, néptáncos vagy hagyományőrző lovasegyesület közreműködője. Az óvónők és az íjászok bevonásával kulturális kavalkád címmel programot szerveztek a gyerekeknek a kapuvári várgödörben. Elsőként csatlakoztak az előző önkormányzati ciklusban megalakult városi civil fórumhoz. Az összefogás jegyében szívesen csatlakoztak a település kulturális intézményeinek és civil szervezeteinek közös kezdeményezéseihez. Az idei nyári programok megszervezésében és lebonyolításában a Kapuvárért Egyesület konkrét feladatokat fog betölteni. A Leader-csoport eddig meghirdetett pályázati kiírásainak sajnos nem tudtak megfelelni, de nem adják fel, és előkészítés alatt álló projektjeikkel az ifjúság kulturált kikapcsolódását szeretnék segíteni.
Mészárosné Pölöskei Rita leszögezte: az előző önkormányzati ciklusban kijárta a “képviselői iskolát”, így most már nem okoz neki akkora meglepetést a helyhatósági munka, valamint az államigazgatás. Az általa vezetett egyesület elismerésének tekinti, hogy megint tagja lett a plénumnak, ahol megpróbál élni a lehetőségekkel. Mint mondta, problémák mindenhol vannak, hisz semmi sem működhet tökéletesen, de képviselőtársaival kulturáltan megbeszélik a gondokat, és előbb-utóbb közös nevezőre jutnak. – A polgármester tud csapatban gondolkodni, és Kapuváron nincsenek egyéni pártvillongások, mert mindenki a város érdekében munkálkodik – mondta a nőként kisebbségben lévő képviselő, aki nem érzi hátrányát annak, hogy a gyengébbik nem tagjaként vesz részt a testület tevékenységében. Véleményére kíváncsiak és mindig meghallgatják – tette hozzá a képviselőasszony. A testületet ugyanolyan egységesnek érzi, mint a korábbi négy évben, amikor szintén nem a pártérdekek voltak a meghatározóak. – Az a jó, hogy előretekintünk; persze több munkahely kellene Kapuváron – jegyezte meg az ügyrendi és kommunikációs bizottság elnöke. Utóbbi megoldását a folyamatban lévő beruházások következményeként reméli. A helyiekkel személyes kapcsolatot ápoló képviselő tisztában van az emberek ügyes-bajos dolgaival, hiszen elmondják neki. Az egyre kevesebb pénzből gazdálkodó önkormányzatok – szerinte – csak az összefogásnak köszönhetően tudnak eredményt produkálni, abban pedig Kapuváron nincs hiány.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 29.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.