Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészségturizmus fellendülését várják

A Fidesz-KDNP jelöltje szerint Kapuvár fejlődését nemcsak a város vezetése tudja pozitív, illetve negatív irányba befolyásolni, mert sok múlik azon, hogy a pályázati pénzeket mire adják. Szépül a város, pályázati forrásból újulnak meg a régi épületek, a vállalkozók pedig lakóépületeket építenek. A Fő tér és környéke jóval tetszetősebb, de a Gartai és a Házhelyi városrészen is készültek parkok és játszóterek - szögezte le a képviselő. Az egészségügy elkötelezett híve jobban szeretné, ha a kapuvári kórházban megint lennének aktív ágyak, persze azért örül az intézmény fejlődésének. - Örülünk neki, hogy szép új kórház épült, hogy a rehabilitációs részleg kifejlődött, a járóbeteg-rendelés korszerű épületet kapott, amit előbb-utóbb sikerül belakni - sorolta a pozitívumokat dr. Puhl Imre. Szerinte az önkormányzat sosem lehet olyan elégedett, hogy a karosszékben hátradőlve figyelje az eseményeket, ezért minden területen lehetne többet tenni. A legfontosabbnak az élhető város kialakítását tartja: járható utakat és járdákat szeretne, a hatékony csapadékvíz-elvezetést. A település kitörési pontjának az egészségturizmus fellendülését tekinti: a szénsavgázas kezelés elterjedését, a gyógyvíz adta lehetőségek kihasználását, a Hanság természeti kincseinek megismertetését, a  kerékpárút megkezdett bővítését, valamint az Ipari Park mind jobb kihasználását.
Beküldés dátuma: 2011. 04. 27.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.