Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészséges életmód és a környezet szeretete a rajzokon

Tóth László, a diszpécserszolgálat munkatársa szívesen bekapcsolódott a csornai Rákóczi iskola rajzórai munkájába, mert a tanulók épp azokon az alkotásokon dolgoztak, amelyeket a bevezetőben említett célból hoztak létre. A cég képviselője a város többi iskoláját is arra biztatta, hogy vegyenek részt az akcióban. Idén annyi változás történt az előbbiekhez képest, hogy külön indultak a művészeti és normál általános iskolák. Az előző években a legjobb alkotások készítői látogatást tehettek a győr-szabadhegyi víztoronyban, de mivel a csornai  rákóczisok mindig jól szerepelnek a versenyen, nekik ez már nem volt újdonság, ezért a Széchenyi téren rendezett koncertet kapták fődíjul. Továbbá értékes rajzeszközök és könyvek várnak a gyerekekre. A vízmű által szervezett nyílt napokon a tanulók kiegészíthetik környezetórai ismereteiket.
Közel 300 pályamű érkezett az idei rajzpályázatra, és ismét taroltak a csornai gyerekek – olvasható a Pannon-Víz Zrt. honlapján, ahol a legjobb alkotásokat is közölték: Az alsósok közül első lett a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Közoktatási Központból Telekesi Tamás 4/b osztályos tanuló. A harmadik helyen végzett ugyancsak a Rákócziból Horváth Milán 4/b-s diák. Mindkettőjük felkészítő tanára  Balicsné Nagy Gabriella volt. A felsősök hasonlóan jól szerepeltek: Első helyre került Kocsis Felícia a 7/a-ból, valamint Kovács Barbara 6/b-s rákóczis tanuló. Őket szintén Balicsné Nagy Gabriella segítette a sikerhez. A zsűri különdíját érdemelte ki Csillag Alexandra 6/b osztályos diák.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.