Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészség jegyében töltötték a napot a széchenyisek

Legutóbb a környezet- és egészségvédelemmel foglalkoztak az iskolások - tudtuk meg Kerese Pálné pedagógustól. Mai szóhasználattal élve, az általános iskolások igazi teammunkában dolgozták fel a témaköröket. A negyvenöt perces órákon a fiatalok egyénileg, illetve csoportosan oldották meg a feladatokat, s ehhez segítségül hívhatták az internetet, de nyugodtan fellapozhatták az atlasz ide vonatkozó oldalait, valamint a szakmai könyveket. Ezzel párhuzamosan a hetedik-nyolcadikas tanulóknak  még egy nagyon fontos programjuk volt: három fős csapatokat alkotva az egészséges életmód témájával kapcsolatos, kétfordulósra tervezett vetélkedőn vettek részt. A díjazással járó  versenyre a beugró csoportonként egy-egy plakát elkészítése volt. Kerese Pálné reméli, hogy  mire megszólalt az utolsó óra végét jelző csengő, a diákok olyan  tapasztalatokkal gazdagodtak, melyeket a későbbiekben is hasznosíthatnak.
Farkas Balázs pedagógus elismerőleg szólt a plakátkészítő fiatalokhoz, akik szerinte mind megértették a feladat lényegét, és olyan alkotásokkal rukkoltak elő, melyeket nyugodtan be lehet mutatni a közönségnek. Egyébként az “Egészségmanók”nevű csapat posztere lett a győztes.
Beküldés dátuma: 2010. 11. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.