Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egészség és a sport került a középpontba

Évente két alkalommal tartja meg a Családi és  egészségnapot a csornai Széchenyi-iskola. A programon nagyon jól érzik magukat a gyerekek, és velük együtt szórakoznak a játékosabb kedvű, szívesen sportoló pedagógusok. Vargáné Budai Márta igazgatóhelyettes elmondta, hogy reggeli tornával indították a napot, melynek első felében az egészséges táplálkozásra helyezték a hangsúlyt. A felső tagozatos diákok tanáraikkal együtt, vegyes csapatokat alkotva vettek részt a mozgást igénylő feladatokon. Ezután az iskolásoknak inkább a  kreativitásukra volt szükség, mert meg kellett mozgani a fantáziájukat a burgonyából készült nyomda összeállításához, a szellemi totókon pedig lexikális ismereteiknek vették hasznát. Időközben az iskola védőnője megmérte a szereplők vérnyomását, testtömegét- és zsírtartalmát. A szülői munkaközösség tagjai finom ételeikkel a salátaevéshez hozták meg a diákok kedvét.
Szabóné Varga Valéria leszögezte: a pedagógiai munka mellett fontos szerepet szánnak a családdal való kapcsolattartásnak, ezért nemcsak a tanórákon, hanem a játékos foglalkozásokon is szívesen látják a gyerekeket és szüleiket. Az intézményvezető-helyettes örömmel mondta, hogy a kezdeményezés mára színes programmá nőtte ki magát, melyen táncosok és zenészek is szórakoztatják az esemény résztvevőit.
Beküldés dátuma: 2011. 10. 26.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.