Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egész világon jellemző a béldaganatok számának növekedése

Dr. Ábrahám Péter a kórházzal kapcsolatban pozitív hírről tudott beszámolni, hiszen átadták a gasztroenterológiai szakrendelőt a háziorvosok régi helyén. Az osztályvezető főorvos  elmondta, hogy eddig nagyon mostoha körülmények között történt a rendelés. A tisztasági festésen kívül megépítették a speciális vízvezeték- és elektromos rendszert. A szakorovosok hozták magukkal a felső- és az alsó tükrözéshez szükséges vizsgálóeszközöket, a Fuji endoszkópos torony pedig régi, de jól bevált berendezés, ezért meghagyták biztonsági tartaléknak.
– Ami új fejlesztés és számunkra nagyon fontos, az az endoszkópos mosogatógép, mely a vizsgálatok közötti precíz fertőtlenítést teszi lehetővé. Előnye, hogy növeli az eszközök élettartamát, valamint megakadályozza a bakteriális, illetve vírusos fertőzések vizsgáló berendezéssel történő terjesztését.
A szakember arról a sajnálatos tendenciáról is beszélt, amely szerint egyre több béldaganatot diagnosztizálnak. A betegségnek összetett okai vannak (táplálkozás, környezeti ártalmak, mozgásszegény életmód stb.), ezért nehéz kivédeni, az időben történő felfedezéséhez pedig szervezett szűrésre lenne szükség. Sajnos, a csornai kórház erre nincs felkészülve, sem az orvosok számát, sem pedig az anyagiakat tekintve.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.