Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az egész város részt vett a szervezésben

Márkus Marianna szerint az egész város dicső-sége, hogy másodszor is megrendezték Csornán a hagyományőrző kiállítást és vásárt. Önzetlen segítők sora járult hozzá a „régmúlt idők felidézéséhez”.  A nagyobb gépeket és be-rendezéseket speciális utánfutókkal szállították a helyszínre.
A szervezők tervei szerint a rendezvényből hagyományt terem-tenének, és minden évben egyre több régi tárgyat, kéziratot ál-lítanának ki a pavilonokban. Idén több Csorna környéki település  jelezte kiállítási szándékát, még Győrből is vállalkoztak egy-egy korabeli mezőgazdasági gép ideszállítására. Márkus Marianna szeretné, ha a résztvevők öltözködésükkel is emlékeztetnének a régebbi időkre, hogy még hűebb legyen a hagyományok felidé-zése.

A rábapordányi önkéntes tűzoltók bemutatták Csornán nagy becsben tartott lóvontatású kocsifecskendőjüket. A tűz oltásához annak idején legalább négy ember kellett, hogy működésbe hozzák a dugattyúkat. A rábapordányi szertárban 1938 óta őrzik ezt a felvonulásokon és kiállításokon közszemlére kerülő becses darabot – mesélte Márkus János, a tűzoltóegyesület elnöke.
Az őstermelők ízelítőt adtak saját készítésű terményeikből: zöldség, gyümölcs, sajt, házi tej, méz, perec kürtős kalács, pékáru, virág, pálinka és hentesáru került fel a polcokra. A kézművesek szintén felvonultatták fazekas és textiltermékeiket, továbbá az érdeklődők megcsodálhatták a feledésbe merülő kékfestő kelmé-ket. A cséplőgép működés közben szemléltette a betakarított ga-bona tisztításának fáradságos folyamatát.
Beküldés dátuma: 2013. 08. 14.

Kapcsolódó hírek

  • Jövőre még nagyobb tempóra kapcsolnak: folytatódik a mellékutak felújítása

    Több kormányzati ciklus alatt lehet csak rendbe tenni azokat a mellékutakat, amelyek feltétlenül megértek a korszerűsítésre – véli Gyopáros Alpár, aki a térségben élők türelmét kéri, bízva abban, hogy jövő tavasszal újabb felhatalmazást kapnak a választópolgároktól a folytatásra, hisz szeretnének a munka végére érni.

További hírek