Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az edvei faluházat változatos programok lebonyolítására szánják

Az edveiek és a községen áthaladó utasok is láthatják, hogy milyen nagy figyelmet fordít az önkormányzat a közterületek gondozására, s mivel elég meghatározó a ligetes részek aránya, a helyhatóság úgy döntött, érdemes lecserélnie a régi megbízhatatlan fűnyírót. Természetesen a szegélynyírásra és a kisebb munkálatokra továbbra is a kézi eszközöket használják. Imre László szívesen beszélt a faluban történt legutóbbi eseményekről:  Edvének nemrég két kedvelt pihenőhelyét újították fel:  A Gacs Ferenc-emlékparkot évek óta társadalmi munkában gondozzák a szépet szerető hölgyek, akiknek áldozatos tevékenységéért nyilvánosan is köszönetet mondott a polgármester. Ahogy a lakók megszokhatták, a parkokat idén tavasszal is felvirágozták, és a tavaly átadott játszótérhez tartozó zöldterületet  szintén rendbe tették.
A költségvetés tervezésekor a takarékosságot és az ésszerűséget tartják a legfontosabbnak – mesélte Imre László, aki hozzátette: a működési költséget megpróbálják a lehető legalacsonyabb szinten tartani, hogy az erre szánt összegből is jusson a fejlesztésekre. Az edvei önkormányzat 2011-ben két nagy beruházásra vett fel hitelt, melynek jelentős részét már vissza is fizették.

Edve a rábaközi LEADER-csoporthoz két kisléptékű pályázatot nyújtott be, melyből az egyiket az önkormányzat kezdeményezte, de ez sajnos nem járt sikerrel, ellenben a helyi alapítvány 250 ezer forintot kapott céljai elérésére. Ugyancsak eredményes volt az az előbbieknél jóval nagyobb volumenű, közel 6 millió forint támogatást biztosító projekt, melyet a közösségi tér kialakítására készített el a falu. A polgármester abban bízik, hogy a testület pozitívan áll a 27 százalékos önrészt igénylő pályázat megvalósításához, mert akkor már az idén elkezdhetnék az ifjúsági klub felújítását, illetve újabb eszközökkel való bővítését. A projekt magában foglalja a nyílászárók cseréjét, modernebb berendezések beszerzését, illetve a közösségi tér kialakításához kapcsolódó egyéb építészeti megoldásokat. Imre László a pályázattól függetlenül szorgalmazza a faluház tetőzetének korszerűsítését, mivel a jelenlegi hullámpala burkolat szerinte tájidegen. Ha mindez elkészül, a településre már „csak” egy feladat vár: megtölteni élettel az épületet, tehát be kell csalogatni az embereket a rendezvényekre. A szellemi tőke adott, annál is inkább, mert Horváth Győző nemrég elvállalta a nyugdíjasklub művészeti vezetését, ezért az Edvén élő idősek színvonalas műsorral fognak fellépni a környező települések programjain.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.