Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az asztalitenisz koronázatlan királya játszott Beledben

A pingpong minél szélesebb körben való megkedveltetése volt a célja a szervezőknek a „Beled-kupa” amatőr asztalitenisz verseny megrendezésével. A résztvevők közvetlen közelről figyelhették meg Klampár Tibor kétszeres világbajnok játékát, aki megteremtette hazánkban a sportág alapjait.

A „Játssz velünk!” program keretében az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán nyert pénzből finanszírozták a „Beled és térsége humánszolgáltatásainak fejlesztése” címmel megrendezett amatőr asztalitenisz versenyt. A nap sztárvendége Klampár Tibor legendás sportoló volt, aki élménybeszámolója után pingpong bemutatót tartott, így az érdeklődők bepillantást nyertek a háromszoros Európa-bajnok, harmincnégyszeres magyar bajnok világklasszis játékába. 

Dr. Gál László, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub tagja nagy lelkesedéssel mesélt a decemberben megrendezett amatőr versenyről. Amikor odaállt az asztalhoz legjobb játékosunk, Hullámos Zsolt, én is ütögettem párat Klampár Tiborral, és amikor rámozdult a labdára, nem is lehetett látni a pörgetését és a labda mozgását.
A nyolcadik alkalommal megrendezett „Beled-kupán” több mint harmincan vettek részt, és a sportág ismertségéhez képest viszonylag sok néző volt kíváncsi a rangadóra. Egyéniben Hullámos Zsolt, a Beledi Asztalitenisz és Tenisz Klub játékosa bizonyult a legjobbnak.
Dr. Gál László csak azt sajnálja, hogy kevés beledi szurkolt a mérkőzéseken, pedig ők mindent megtesznek annak érdekében, hogy népszerűbb legyen ez az önfegyelemre és nagy koncentrációra nevelő sportág. Amennyiben valamelyik testnevelő tanár úgy gondolja, akár a tanórákon vagy a délutáni szakkörök keretében foglalkoznának a gyerekekkel, ami talán bizakodóbbá tenné a pingpongosokat az utánpótlás szempontjából.

Beküldés dátuma: 2018. 12. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.