Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az amatőr zenészeké volt a porond

Az általános iskolás korú gyermekek közül sokan elsajátítják a zenei alapokat, de a felsőbb tanulmányok megkezdése után, támogatás hiányában, többekből eltűnik az ilyen irányú ambíció. Ezért gondolták a kónyiak négy évvel ezelőtt, hogy megfelelő terepet biztosítanak azok számára, akik amatőr szinten, de mégis folytatnák a muzsikálást, vagy esetleg együttesükkel szeretnének bemutatkozni a nagyközönség előtt.
Kónyban negyedik alkalommal rendezték  meg a könnyűzenei fesztivált, melyet idén kétnapos ifjúsági programmá bővítettek ki. Aller Imre elmondta: idén több új együttes is jelentkezett a felhívásra, aminek a szervezők nagyon örültek. A polgármester a kónyi nyilvánosság előtt bemutatkozó csapatokat korábban nem ismerte, ezért várakozással nézett az események elé. A szólisták és az együttesek produkcióját szakértőkből álló zsűri értékelte, majd a fellépőkkel félrevonulva, elmondták pozitív és negatív tapasztalataikat. Azok a csapatok és zenészek, akik megfogadják a hasznos tanácsokat, az újonnan szerzett információkkal jövőbeni munkájukban profitálhatnak. A tavalyi év fesztiváldíjasa a kezdetektől részt vett a programon, és fokozatosan építette be előadásába a szakértők véleményeit, ami legutóbbi fellépésükön már megmutatkozott.
Somogyi Ferenc művészeti vezető megjegyezte: egy zenekar, ha nem kap fellépési lehetőséget, az egyenlő a megszűnésével. Az állandó felkészülés viszont arra ösztökéli a csapatot, hogy minél jobb legyen. A kezdők közül sajnos néhányan eltűnnek a süllyesztőben, ezért sosem hall felőlük, de összességében fejlődőképesek a kónyi fesztiválon megjelenő zenekarok.

Beküldés dátuma: 2012. 07. 18.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.