Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az amatőr kórusmozgalom legmagasabb fokozatát kapta a Haydn vegyeskar

Lukovits Györgyi karnagy arról tájékoztatott, hogy milyen komoly feltételeknek kellett megfelelniük a versenyen. A harminc perces tiszta műsoridőben legalább három zenetörténeti korból merítették a darabokat. Televíziónk előtt megszólaló hölgy Kapuiné Titz Ildikóval vette át az énekkar vezetését három éve, s már korábban is énekeltek mindketten.  - A régi tagok közül is sokan jelen vannak mostani egyesületünkben, de már nagyon régen volt ilyen minősítésünk, ezért rendkívül nagy jelentősége van ennek a szép eredménynek - fogalmazott Györgyi. Meglátása szerint addig szeretnék folytatni az éneklést, amíg örömből és szeretettel teszik azt, tehát nem törekednek mindenáron a csúcsra.  Kapuiné Titz Ildikó azt hangsúlyozta, hogy az alapos felkészülés milyen nagy áldozatot követelt a kórustagoktól. A karnagy jelezte, hogy a negyven fős csoport heti egy alkalommal tart próbát Kapuváron. Nagyon jó hangulatban telnek ezek az összejövetelek, melyet a részvételi adatok is alátámasztanak, hiszen szinte mindig teljes létszámmal vannak jelen. Hogy a megjelenésük is egységes legyen, a női kar új egyenruhában fog fellépni a rendezvényeken.

A fesztiváldíj után a következő fokozat a hangverseny-kórus kategória - árulta el Ildikó -, amelynek még tisztább hangzás a feltétele. Akár ez is szerepelhet a Haydn vegyeskar távlati terveiben, de legfőképpen a már elért cím megtartására törekednek. Ezenkívül a fesztiváldíj beugrója lehet valamilyen nemzetközi versenynek, ezért dédelgetett vágyaik köz kapott helyet egy külföldi szereplés.
Beküldés dátuma: 2010. 06. 23.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.