Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az alkotás és befogadás folyamata kölcsönös

Az intézmény foglalkozásait már nemcsak a tizenévesek, hanem az ennél kisebbek és a középiskolások is látogatják - állapította meg elégedetten Némethné Fülöp Terézia, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatója. Hozzátette: az alkotó diákok  műveik által a titkok értőivé válnak, s mindez a kiállító teremben látható rajzok, nyomatok, festmények formájában tárul a nézők elé. A tanárok a titkok feltárásában segítik a gyerekeket, és átnyújtják számukra azokat az eszközöket, amelyek vizuális kóddá képesek változtatni az élményeket. Az igazgatónő köszöntőjében elhangzott, hogy a művészeti iskola foglalkozásain több mint hetven ifjú alkotó vesz részt rendszeresen, akik valamennyien ígéretes művészpalánták. A megyei oktatási bizottság elnöke leszögezte: a tanév folytatásában továbbra is arra törekednek, hogy a tanulók még jobban megismerjék az egyetemes és a hagyományos nemzeti értékeket a művészet által. Némethné Fülöp Terézia a gyerekekhez fordulva megjegyezte: reméli, ők is úgy érzik, hogy megérte a fáradozás, melyben nagy segítségükre voltak a szülők. Szilágyiné Jéger Teréz a hetedik alkalommal megrendezett kiállításról elmondta, hogy a 2010/2011-es tanév első félévének anyagát mutatták be, amelyen helybeli és Csorna környéki gyerekek különböző technikával előállított műveit vonultatták fel. A végzős növendékek munkái pedig már a következő tárlat lehetőségét vetítik előre az újesztendőben.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.