Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Az alkotás és befogadás folyamata kölcsönös

Az intézmény foglalkozásait már nemcsak a tizenévesek, hanem az ennél kisebbek és a középiskolások is látogatják - állapította meg elégedetten Némethné Fülöp Terézia, a Csornai Általános és Művészeti Iskola, Óvoda igazgatója. Hozzátette: az alkotó diákok  műveik által a titkok értőivé válnak, s mindez a kiállító teremben látható rajzok, nyomatok, festmények formájában tárul a nézők elé. A tanárok a titkok feltárásában segítik a gyerekeket, és átnyújtják számukra azokat az eszközöket, amelyek vizuális kóddá képesek változtatni az élményeket. Az igazgatónő köszöntőjében elhangzott, hogy a művészeti iskola foglalkozásain több mint hetven ifjú alkotó vesz részt rendszeresen, akik valamennyien ígéretes művészpalánták. A megyei oktatási bizottság elnöke leszögezte: a tanév folytatásában továbbra is arra törekednek, hogy a tanulók még jobban megismerjék az egyetemes és a hagyományos nemzeti értékeket a művészet által. Némethné Fülöp Terézia a gyerekekhez fordulva megjegyezte: reméli, ők is úgy érzik, hogy megérte a fáradozás, melyben nagy segítségükre voltak a szülők. Szilágyiné Jéger Teréz a hetedik alkalommal megrendezett kiállításról elmondta, hogy a 2010/2011-es tanév első félévének anyagát mutatták be, amelyen helybeli és Csorna környéki gyerekek különböző technikával előállított műveit vonultatták fel. A végzős növendékek munkái pedig már a következő tárlat lehetőségét vetítik előre az újesztendőben.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.