Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Átadták a Rábaköz első sportparkját Kapuváron

Lassan terjedőben vannak hazánkban is a sportparkok, melyek főként a fővárosban, illetve a nagyobb településeken kínálnak mozgási lehetőséget a szabadban. Kapuvár ebből a szempontból is az egyediségre törekszik: nemrég átadták a Rábaköz első „felnőtt játszóterét”.

Birtokba vehette Kapuvár közössége a Széchenyi és a Berg iskolától néhány száz méterre lévő, Ifjúsági úti lakótelep mellett elkészült új sportparkot. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium azzal a céllal jelentette meg a pályázati kiírást, hogy a felnőttek körében is népszerűsítse a testmozgást, mely az egészségmegőrzés alapfeltétele – jegyezte meg Gyopáros Alpár. Az országgyűlési képviselő elmondta, hogy a Rábaköz nem áll rosszul az egészségügyet érintő fejlesztésekkel, hiszen az elmúlt években több mint 3 milliárd forint támogatást kapott csak a kapuvári kórház. A térségben megújult több mentőállomás, háziorvosi rendelő, és ez a tendencia az elkövetkezendő esztendőkben is folytatódni fog.
– Mennyivel jobb lenne, ha nem a betegellátásra, hanem inkább a megelőzésre kellene költenünk. Nagyon örülök annak, hogy a települések jelentős része gondol a prevenciós programok szervezésére, amibe jól illeszkedik a kapuvári sportpark létesítése is – jegyezte meg az országgyűlési képviselő, aki szerint a falvakban is szükség lenne hasonló szabadtéri létesítményekre.
A néhány hete elkészült és nemrég hivatalosan is átadott 170 m2-es sportpark „D” típusú besorolást kapott, ami azt jelenti, hogy kategóriájában a legnagyobb, és eszközökkel leginkább ellátott.
– A park nettó bekerülési értéke mintegy 12,1 millió. Kapuvár város önkormányzata a kivitelezés során vállalta a bevezető járda készítését, valamint a pálya melletti közvilágítást, ami 2,1 millió forintba került – tájékoztatott Hámori György. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a park még nincs befejezve, de a tereprendezésnek nem kedvez az őszi időjárás, ezenkívül a kerítés is cserére szorul.
A városvezető megköszönte Gyopáros Alpár közreműködését a pályázattal kapcsolatban. Kapuvár a város további két különböző részére is szeretne sportparkot létesíteni, ezért bíznak a pályázatok kedvező elbírálásában. – Egyetlen kéréssel fordulok a kapuváriakhoz: Vigyázzunk rá, hogy minél tovább, akár évtizedekig is használható legyen a park.

Beküldés dátuma: 2017. 11. 20.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.