Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aranyminősítést kapott a Csornai Bárdos Kórus

A Csornai Bárdos Kórus előzetesen befektetett sok-sok energiája meghozta gyümölcsét: aranyfokozatú minősítésben részesültek a rangos megyei megmérettetésen. Ifj. Horváth József egyházzenész a rendezvény céljáról beszélt: feladatokat, s ezáltal értelmet ad a kórusmunkának, valamint hozzájárul a hazai kórusmozgalom életben tartásához, és növeli annak színvonalát. 
A felkészülés része volt az a Csornán tartott szakmai nap, melyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatán nyert összegből finanszíroztak. A rendezvényen a részletekbe is beavatták a versenyre készülő csapatokat, s mindemellett szakmai zsűri előtt mutathatták be az amatőr kórusok produkcióikat, ami kiváló lehetőséget adott arra, hogy még a komolyabb verseny előtt korrigálják esetleges hibáikat - tájékoztatott a csornai egyházzenész, aki azt szeretné, hogy a győri minősítőn való részvételt további sikerek követnének. Horváth József megköszönte a kórus egész eddigi szorgalmát, valamint a belé vetett bizalmukat, hiszen - mint mondta - mindezek nélkül nem tudtak volna ilyen szép eredményt elérni.
A csornai “dalosok”hivatalosak a kónyi Erkel Ferenc vegyeskar 50.évfordulója alkalmából rendezendő találkozóra, valamint távlati terveik közt szerepel a fővárosi fasori református templom novemberi egyházzenei kórustalálkozóján való részvétel.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

További hírek

 • Az államtitkár téti látogatása

  – Aki nem szereti a választóit vagy fél az emberektől, ne menjen politikusnak – mondta dr. Kovács Zoltán államtitkár a közvéleményt számtalan témában foglalkoztató,Téten megrendezett eszmecsere előtt.

 • A közéleti szereplők együttműködése nélkül nincs fejlődés

  Optimista becslések szerint még az idén megkezdődhet a Csornától Sopronig tartó gyorsforgalmi út építése.

 • Megújuló városháza és konyha Beledben

  Beled vezetője abban bízik, hogy a nemrég elnyert energetikai célú TOP-os pályázat révén jóval alacsonyabb lesz a városháza és a napközi otthonos konyha villanyszámlája.

 • Rönktolással a barátságért

  Az Óbudai Egyetem székesfehérvári hallgatói idén áprilisban rendezték meg a „Visszatolás 2017" nevű rendezvényt, melynek alkalmából egy faragott obeliszket toltak egészen Sopronig.

 • Magas elismerésben részesült a Hunyadi tanára

  Szilágyiné Polgár Éva a közelmúltban megkapta a Mikola Sándor-díjat. A pedagógusnak az elismerés mellett a legnagyobb örömet a csillogó szemű, lelkesedni tudó tanulók adták az eltelt negyven év alatt.