Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aranyminősítést kapott a Csornai Bárdos Kórus

A Csornai Bárdos Kórus előzetesen befektetett sok-sok energiája meghozta gyümölcsét: aranyfokozatú minősítésben részesültek a rangos megyei megmérettetésen. Ifj. Horváth József egyházzenész a rendezvény céljáról beszélt: feladatokat, s ezáltal értelmet ad a kórusmunkának, valamint hozzájárul a hazai kórusmozgalom életben tartásához, és növeli annak színvonalát. 
A felkészülés része volt az a Csornán tartott szakmai nap, melyet az Oktatási és Kulturális Minisztérium pályázatán nyert összegből finanszíroztak. A rendezvényen a részletekbe is beavatták a versenyre készülő csapatokat, s mindemellett szakmai zsűri előtt mutathatták be az amatőr kórusok produkcióikat, ami kiváló lehetőséget adott arra, hogy még a komolyabb verseny előtt korrigálják esetleges hibáikat - tájékoztatott a csornai egyházzenész, aki azt szeretné, hogy a győri minősítőn való részvételt további sikerek követnének. Horváth József megköszönte a kórus egész eddigi szorgalmát, valamint a belé vetett bizalmukat, hiszen - mint mondta - mindezek nélkül nem tudtak volna ilyen szép eredményt elérni.
A csornai “dalosok”hivatalosak a kónyi Erkel Ferenc vegyeskar 50.évfordulója alkalmából rendezendő találkozóra, valamint távlati terveik közt szerepel a fővárosi fasori református templom novemberi egyházzenei kórustalálkozóján való részvétel.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Állandóság és megújulás a 16. alkalommal megrendezett beledi pünkösdi fesztiválon

  Beled polgármestere szerint a hosszú idő óta népszerű rendezvényt két dolog biztosan pozitív irányba befolyásol: az egyik, hogy jól kiválasztott állandó időponthoz kötődjön, a másik pedig az, hogy időnként meg tudjon újulni, s nemcsak a változatosság miatt, hanem az észszerűség, szükségszerűség elve mentén is.

 • Creative Chef: Apa és lánya jól kifőzték

  – Meg sem próbálom utánozni, mert nem tudnám megcsinálni ugyanilyenre, rosszabbra meg nincs értelme – mondta Nagy Ottó, miután közös főzésbe kezdett lányával Eszterrel.

 • Pörögnek az események Kapuváron

  Hámori György nyári eleji interjújában nemcsak a legutóbb rendezett városi programoktól beszélt, hanem arra is felhívta a figyelmet, hogy milyen önerős beruházások várhatóak még a közeljövőben.

 • A sportra alapozza jövőjét az országos dobogós helyezést elért kapuvári atléta

  Varga Milán, az országos atlétikai verseny harmadik helyezettje az eddigieknél is magasabb szinten szeretné folytatni az atlétikát, így ennek megfelelően választotta ki a középiskolát.

 • Minibölcsődét avattak Farádon

  Farádon vidám gyerekzsivaj tölti be az egykor némaságra ítélt, lakatlan házat. Egyelőre minibölcsőde működik a felújított épületben, de idővel akár még több kislány és kisfiú népesítheti be a helyiségeket.