Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

Arany minősítést kaptak a kapuvári ifjúsági mazsorettek

Az első alapozó év után már megmutatkoztak az eredmények, ezért Cserpesné Buzási Beátával a Kőszegen rendezett fesztivál tapasztalatairól beszélgettünk. Nagyon szoros volt a felkészülés, hiszen a csoport irányítója a megmérettetés előtti héten fejezte be a mazsorett vezetőképző tanfolyamot. Az interjúalany elmondta: először léptek fel a kislányok országos szintű versenyen, s ezért is okozott óriási meglepetést, hogy arany fokozatú oklevéllel díjazták teljesítményüket. Az indulással járó apróbb bonyodalmak és izgalmak után már érezték, hogy jól sikerült a bemutató, de arra nem számítottak, hogy ilyen magas elismerésben részesülnek. A zsűri dicsérettel illette a kapuváriakat a koreográfia és a zene összhangja, valamint a szereplők csoportmunkája miatt - derült ki az elbeszélésből.
Az örömteli hír televíziós bejelentésekor a Nyitnikék csoport tagjai is jelen voltak: Bognár Regina, Bozi Rebeka, Cserpes Tirza Tamara, Horváth Ágnes, Horváth Petra, Károlyi Vanessza, Kiss Liza, Németh Alíz, Németh Vivien és Visi Julianna. A korosztályt az első és második osztályos nebulók alkotják, ők a Magyar Mazsorett Szövetség szabályzatát követve sajátították el a botforgatás technikáját, melynek lényege, hogy egyszerre mindkét karral, és lehetőleg változó alakzatokat bemutatva dolgozzanak. A hat-tízéves kislányok kedvelik a pomponos táncot, mely kellően játékos és fejleszti a ritmusérzéket. A II. Kőszegi Országos Mazsorett Fesztiválon  résztvevő kapuvári táncosok véleménye megegyezett a következőkben: Hamar feloldódott a színpadon az izgalom, és onnantól kezdve jól érezték magukat, sőt  Alíz érezte, hogy arany oklevelet fognak kapni. A pomponlányok annyira lelkesek, hogy jövőre is szeretnének versenyezni.
A Trilla csoportba a tíz-tizennégy éves kapuvári fiatalok járnak: Brányi Brigitta, Cserpes Zoé Debóra, Horváth Ivett, Laczi Krisztina, Pécsi Anita, Szakály Zsófia, Szigeti Júlia, Szklenár Diána, Szklenár Tánya. Vezetőjük elmondta, hogy velük szemben már magasabbak a követelmények, különösen a botkezelésben. Idén összetett kategóriában nem indultak, inkább a pomponos versenyben mérették meg magukat. Cserpesné Bea a Szent tropezi csendőr című darabra készítette a mazsorettek koreográfiáját, ami a bírálók és a közönség tetszését egyaránt elnyerte, s végül arany oklevéllel és kupával díjazták első fesztiválos fellépésüket. A kapuvári fiatalok vígan, dalolva utaztak haza városukba. A csoportvezető szerint a kiváló eredmények részben a szülőknek is köszönhetőek, mert minden háttérsegítséget megadnak  a munkához, hozzák, viszik csemetéiket és együtt örülnek a sikereknek. A megszólaló úgy gondolja, hogy ezek után a legfontosabb a  folyamatos bizonyítás: valóban megérdemelték az elismerést. A folytatáshoz további erőt ad, hogy örömmel gyakorolnak a lányok, akik a mozgás elsajátításán túl azt is megtanulják, hogy kell együttműködni a csoportban. Cserpesné Bea hangsúlyozta: nemcsak a mazsorett fázisait mutatja meg a résztvevőknek, hanem felkészíti őket az elegáns magatartásra, ami előnyt jelenthet felnőtt korukban. Amíg öröm és vidámság tölti meg a színpadot, addig helyük van a világot jelentő deszkákon - véli a művészeti vezető.

A YouTube népszerű közösségi videó megosztó portálon megtekinthető a csoportok kőszegi versenyéről készült néhány perces felvétele: http://www.youtube.com keresőjébe a kapuvári Trilla, valamint a Nyitnikék mazsorett csoport nevét kell beírni. Beküldés dátuma: 2010. 08. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek