Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Amikor a karate már nemcsak hobbi, hanem életforma

Németh Gábor edző munkahelyi elfoglaltság miatt maradt távol az interjútól, ezért helyette dr. Szalai László, a Castrum SC vezetője foglalta össze a sikertörténetet. Idén Belgiumban rendezték a kyokushin karate Európa-bajnokságot, melyen Fábián Márk a középiskolás korosztályból képviselte hazánkat. A felkért három castrumos versenyző közül két egyetemista – Kozák Péter közgazdászjelölt és Garab Gergő medikus – a vizsgaidőszak miatt nem tudta vállalni az EB-n való részvételt, pedig korábban nagyon jól szerepeltek a válogatókon – jegyezte meg dr. Szalai. Némi üröm az örömben, hogy a belga tartományi székhelyen látottak alapján nem szereztek túl jó emlékeket. Mi magyarok megszoktuk, ha néhány kilométerrel nyugatabbra utazunk, az itthoninál kicsit jobb körülményekkel találkozhatunk. Az európai szintű versenyre ez sajnos nem volt jellemző, legalább is, ami a csarnokban és a szálláshelyen tapasztaltakat illeti – tette hozzá a jobbnál jobb versenyzőket kinevelő sportegyesület elnöke.

– Rendkívül sokan kezdték velem ezt a sportágat, de mára csak én maradtam, mert nagy állhatatossággal lehet véghezvinni – fogalmazott Fábián Márk.
Az idén tíz éve karatézó Fábián Márk az edzéseket a Castrum SC fertődi fiókklubjánál kezdte, és a pontozásos gyermekrangadókon még gyengébb eredményeket produkált. Mikor a fiatalember úgy érezte, hogy találkozása a sportággal talán nem véletlen, s látta a Kapuváron folyó munkát, átkérte magát a rábaközi településre, ahol heti háromra nőtt az edzések száma. A rengeteg sikertelenség után sem adta fel, és a védőfelszerelés nélküli KO-s szabályrendszer bevezetése után kezdte elérni a jobbnál jobb helyezéseket. – Ettől kezdve szinte mindig dobogós lettem, de legalább második – mondta az EB-bronzérmes, aki idén tavasszal már megnyerte a diákolimpiát. Márk bevallása szerint a fejrúgásokban, valamint a kézkombinációkban a legerősebb. A versenyző felkészültségi szintjéhez képest elégedett az Európa-bajnokságon elért eredményével; ha jövőre is folytatja, ki tudja, hogy milyen helyen fog végezni.
A karate akkor válik életformává, amikor már nemcsak a versenyekre való kemény, megalkuvást nem tűrő felkészülést jelenti, hanem a magánéletben is nagy segítséget jelent – fejtette ki véleményét a kapuvári Castrum SC sportolója.
Beküldés dátuma: 2012. 07. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.