Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Ameddig az egészsége és a kedve engedik, foglalkozik a madártársasággal

A kapuvári születésű Szabó Imre eredetileg kőművesnek tanult, de Ausztriában átképezték restaurátornak. Mindent vissza tud varázsolni eredeti állapotába, ami a kővel kapcsolatos, például templomokat, kőszobrokat, emlékműveket. Úgy tűnik, nemcsak a régi épületek rendbe hozásához ért, mert tenyészetében legalább huszonötféle papagáj található. Szabó Imre gyermekkorában is foglalkozott galambokkal, tíz éve pedig papagájokat tenyészt. Ahogy gyűlt
a tapasztalat és a pénz, a hullámos és a nimfa után át-
tért a nagyobb testű, igényesebb madarakra.Szép fokozatosan gyűjtötte ismereteit, és szerezte be a nehezebben tartható fajtákat, hisz nagyon rizikós a 250 ezer forintot érő kakaduval kezdeni. A beteg madarakat nehéz meggyógyítani, ezért nagyon oda kell figyelni a tisztaságra, a friss ivóvízre és a megfelelő táplálékra. A madarak tartására szolgáló volier mérete  általában 90x200x200 cm, amely már kielégítő az állatok számára. Ha idegen személy lép be a madárházba, riadt viselkedésükkel reagálnak, de a gazdát és a feleségét jól ismerik. A szakember szerint a kevésbé szelíd állatokat is lehet szeretni, ha meg valamilyen problémája adódik, akkor megbeszéli a Fertő menti Madárbarátok Egyesületének tagjaival. A madártartó a beszédesebb jákót és a kézhez szokott kakadut kedveli igazán.
Szabó Imrének kb.tíz madarászról van tudomása Kapuváron, de valószínű, nála kevesebb hobbiállatot tartanak. Tavasszal nagyobb nyugalomra van szüksége a papagájoknak, ezért a költési idő után szívesen fogadja az előre bejelentkező látogatókat, és elkalauzolj a kisebb óvodás vagy iskolás csoportokat a  színes madárvilágban. A gazda szeretné fenntartani jószomszédi viszonyát, ezért a környező lakókkal is meg fogja beszélni, mielőtt jobban belemerül az átlagban 60 cm magasra növő, hangoskodó ara papagájok tenyésztésébe.
Beküldés dátuma: 2012. 03. 28.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.