Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Állj fel és mozogj! - Uniós pénzből finanszírozzák az önkormányzati dolgozók testedzését

Idén februárban indult az a hét hónapon át tartó programsorozat, melyre közel 10 millió forintot nyert a kapuvári önkormányzat. Cserpesné Kiss M. Erzsébettől megtudtuk, hogy a pályázat négy fő részterületet ölel fel: Az egyik a bevezetőben height="156" />említett kérdőív alapján elkészült “Polgármesteri hivatal egészségterve”, továbbá a hatvan köztisztviselőből önként jelentkező dolgozók különböző témájú (stresszkezelés, relaxációs és önismereti technikák stb.)csoportos és egyéni tréningen vettek részt. “Az egészséges táplálkozás és testmozgás”szlogen pedig arra irányul, hogy szó szerint megmozgassa az irodai alkalmazottakat, akik tíz héten át tartó konditermi edzésre mehettek, vagy három alkalomból álló tekepályai belépőhöz jutottak. Ha valaki úgy gondolta, részt vehetett  a személyi edző által tartott gyakorlati foglalkozáson a Pátzay-iskola tornatermében. A Flóra Termálfürdőben pedig augusztus végéig várják az úszni vágyó önkormányzati dolgozókat. A Berg Gusztáv Szakiskola tankonyháján dietetikus tanácsait hallgathatjták meg az érdeklődők az egészséges táplálkozásról és a reformkonyha titkairól. A projekt 10 százalékát eszközbeszerzésre fordították: a városháza földszinti, ún.barna termét berendezték klubhelyiségnek, ahol megtartják az elméleti csoportfoglalkozásokat.
Cserpesné Kiss M. Erzsébet igazgatási osztályvezető leszögezte: a hivatali szervezet stratégiai és működési céljainak eléréséhez elengedhetetlen a megfelelően képzett, kiegyensúlyozott és egészséges munkatárs. Többek között ezt hivatott támogatni a részben állami, részben uniós pályázat. A programokat úgy állították össze, hogy ne zavarja a városházán zajló ügyfélforgalmat, továbbá a lebonyolításban helyi vállalkozók és intézmények közreműködtek.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.