Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Állítsuk meg a magzatkísérletek támogatását az EU-ban!

– Közel egy hónap telt el azóta, hogy ennél az asztalnál a történelmi egyházak megyei, illetve területi vezetőivel tartottunk sajtótájékoztatót az „Egy közülünk” életvédelmi kezdeményezésről – mondta bevezetőjében Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke. Az indítványhoz Győr-Moson-Sopron megye lakossága a Kereszténydemokrata Néppárton keresztül csatlakozott.
– Az Európai Unió jogszabályai alapján minden országra jut tagállami kvóta, és nagyon sok helyen gyűjtik az aláírásokat. Több száz civil szervezet, valamint egyházi kör csatlakozott ehhez. Az eddigi részeredmények is azt mutatják, hogy a KDNP önmagában több mint a felét összegyűjtötte a Magyarországra eső hányadnak – hangsúlyozta Rétvári Bence. Mivel a KDNP számára nagyon fontos az életvédelem, rögtön a civil kezdeményezés mellé álltak, hisz a tudomány mai helyzete szerint a magzatokon végzett próbálkozásokon kívül számtalan más módja van a különböző gyógyszerek és gyógymódok tesztelésének. A társadalom peremére szorult emberek védelme szintén a párt programjai közt szerepel, így szem előtt tartják az eladósodott vagy a sokgyermekes nagycsaládok sorsát.
A szervezők abban bíznak, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzi a magzati kérdést, és megszülethet az életvédelemről szóló törvény. Mit várnak mindettől a kezdeményezők? Hogy megszűnjenek a magzatokon végzett, uniós forrásból támogatott kísérletek.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.