Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Állítsuk meg a magzatkísérletek támogatását az EU-ban!

– Közel egy hónap telt el azóta, hogy ennél az asztalnál a történelmi egyházak megyei, illetve területi vezetőivel tartottunk sajtótájékoztatót az „Egy közülünk” életvédelmi kezdeményezésről – mondta bevezetőjében Széles Sándor kormánymegbízott, a KDNP megyei elnöke. Az indítványhoz Győr-Moson-Sopron megye lakossága a Kereszténydemokrata Néppárton keresztül csatlakozott.
– Az Európai Unió jogszabályai alapján minden országra jut tagállami kvóta, és nagyon sok helyen gyűjtik az aláírásokat. Több száz civil szervezet, valamint egyházi kör csatlakozott ehhez. Az eddigi részeredmények is azt mutatják, hogy a KDNP önmagában több mint a felét összegyűjtötte a Magyarországra eső hányadnak – hangsúlyozta Rétvári Bence. Mivel a KDNP számára nagyon fontos az életvédelem, rögtön a civil kezdeményezés mellé álltak, hisz a tudomány mai helyzete szerint a magzatokon végzett próbálkozásokon kívül számtalan más módja van a különböző gyógyszerek és gyógymódok tesztelésének. A társadalom peremére szorult emberek védelme szintén a párt programjai közt szerepel, így szem előtt tartják az eladósodott vagy a sokgyermekes nagycsaládok sorsát.
A szervezők abban bíznak, hogy az Európai Bizottság napirendre tűzi a magzati kérdést, és megszülethet az életvédelemről szóló törvény. Mit várnak mindettől a kezdeményezők? Hogy megszűnjenek a magzatokon végzett, uniós forrásból támogatott kísérletek.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 10.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.