Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aller Imre szolgálatnak tekinti polgármesteri beosztását

A korábbi években beadott, később  elfogadott pályázatok eredményeként számos intézmény újult meg, így a polgármesteri hivatal épülete és részlegesen a Petőfi utcai óvoda. A pavilonok, sétálóutak és közművek kiépítésével komfortosabb és szebb lett a Kerék-tó Szabadidőközpont és környezete, de megkezdődött a faluház korszerűsítése is. Januárban kezdte meg működését a családi napközi, mellyel a 0 és 3 éves korú gyermekek nappali ellátásában értek el jelentős javulást. Szintén ettől az évtől vált teljessé a szociális szolgáltatási tevékenység a faluban, ezentúl megújult környezetben várják az időseket. A nagyközségi hulladékprojekt keretében  huszonnégy lerakót tesznek rendbe Csorna és Mosonmagyaróvár térségében, melyek közül a kónyi Tökös-tói szeméttelep több mint 300 millió forintot igénylő teljes rekultivációja az egyik legnagyobb volumenű munka lesz az idén.
Aller Imre jelentős eredménynek tartja, hogy némi mozgás észlelhető a falu iparterületén, hisz fejlesztésbe kezdtek az ide települő vállalkozások, valamint aláírták azt a szerződést, amely szerint előreláthatólag 800 m2-es üzletet fog építeni a CBA áruházlánc a Mátyás király utca környékén.
Kóny népessége az elmúlt tíz évben lassú mértékű növekedést mutat, és jelenleg is van eladó építési telek a faluban. A fejlődés következő állomásaként sokak gondolatában felmerült a városi rang elnyerése is, ami  Aller Imre szerint elismerést jelent, ezért arra törekednek, hogy minél többfajta szolgáltatást tegyenek elérhetővé a lakosságnak. Kóny működési hitel nélkül gazdákodott 2010-es év végéig, az idei koncepció számai pedig azt mutatják, hogy az állami támogatás sajnos nem fogja elérni az előző mértékét, ezért takarékos gazdálkodásra számíthatnak. A település vezetője megerősítette: Nem jött el a kánaán. A realitás és a lehetőségek között kell tervezni 2011-re, így továbbra is a megkezdett pénzügyi politikát folytatják.
A 2010-es év meghatározó eseménye az országgyűlési és helyhatósági választások voltak, melyek nagyban érintették Aller Imre pályafutását, és ezáltal a kónyiak mindennapjait is. Az újból megválasztott polgármester erre így reagált: Nemcsak náluk, de más településeken is eldurvult a kampány, melyben ő nem kívánta felvenni a kesztyűt. Szerinte a jelölteknek az eredményekre, valamint a jövőbeni célokra összpontosítva kell elnyerniük a választók bizalmát, s nem a negatívumokkal. Úgy véli, hogy nemcsak azért kell beteljesíteni a korteskedés hevében mondott fogadalmát, mert megígérte, hanem, ha komolyan gondolta, akkor mindent el kell követni a település érdekében. Persze mindig vannak olyan körülmények, amelyek miatt ha megfeszül, sem tudja teljesíteni amit eltervezett, de azt senki sem engedheti meg magának, hogy ne tegyen meg minden lépést a fejlesztések érdekében - szögezte le Aller Imre. - Túl kell lépni a kudarcokon, és megkeresni az újabb lehetőségeket, mert csak ez vezet eredményre - fűzte hozzá a nyilatkozó, aki a nemrég felállt testület munkájával kapcsolatban megjegyezte: reméli, mentes lesz a felesleges vitáktól, és sok idő marad az érdemi tevékenységre.
Beküldés dátuma: 2011. 01. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.