Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Államtitkári gyorsvizit Csornán

Miután az államtitkár tájékozódott Csorna legaktuálisabb problémáiról, rövid összefoglalót adott televíziónknak:
Rábaközi Televízió: Milyen tapasztalatokkal rendelkezik az államtitkárság a kormányhivatalok működéséről, illetve milyen visszajelzések érkeztek eddig?
Dr. Szabó Erika: – Nagy öröm számomra, hogy a kilencedik látogatás alkalmával is ugyanazt tapasztaltam itt Győr-Moson-Sopron megyében, mint a többi helyen, hogy kiválóan működnek a kormányhivatalok, az összes kétkedő vélemény ellenére, amely még ősszel az integráció kapcsán megfogalmazódott. A területi közigazgatás átalakítása történelmi léptékű, amit mi most végrehajtunk: a harminchárom szakigazgatási szervből tizennégyet integráltunk a kormányhivatalokba. A hivatal élén kormánymegbízott dolgozik, itt a megyében Széles Sándor kiváló vezetésével zajlik a munka. Úgy láttam a szakigazgatási szervek vezetőivel történt megbeszélés során, hogy rend van. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, működési problémák nem merültek fel.
Rábaközi Televízió: Államtitkár asszony megismerte Csorna és térségének legfőbb problémáit. Miben tud segíteni a kormány?
Dr. Szabó Erika: – Nagyon örülök, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására megismerhettem ezt a gyönyörű kisvárost, megismerhettem a polgármester urat és alpolgármester asszonyt is, akik közösen tájékoztattak engem a jövő terveiről, az elkerülő út megépítésének szükségességéről, a termálvíz hasznosításának tervéről, és felajánlottam a segítségemet: ha a kormányzaton belül jó szót kell szólni Csorna érdekében, a fejlesztések megvalósítása érdkekében, ezt örömmel megteszem.
Rábaközi Televízió: Sok szó esik mostanában a járási központok kialakításáról a közigazgatási és az önkormányzati rendszer megújítása nyomán. Mire számíthatnak ennek kapcsán a csornaiak és a Csorna környékén élők?
Dr. Szabó Erika: – A terület meghatározása még folyamatban lévő kérdés, erre még nem tudok konkrét választ adni, de biztatásként annyit mindenképp, hogy amikor 1983-ban megszűntek a járások, akkor 136 járás volt Magyarországon. Most többet tervezünk, hiszen a járások kialakításának elsődleges célja, hogy az állam szolgáltatásaival minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. Csorna járási székhely volt, most is jelentős vonzáskörzettel rendelkezik, ide járnak dolgozni az emberek, jönnek a kórházba gyógyulást keresve. Ez alapján Csorna nagy valószínűséggel ismét járási központ lehet, de még várjuk meg azt az egyeztetési folyamatot, amely hátravan.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.