Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Államtitkári gyorsvizit Csornán

Miután az államtitkár tájékozódott Csorna legaktuálisabb problémáiról, rövid összefoglalót adott televíziónknak:
Rábaközi Televízió: Milyen tapasztalatokkal rendelkezik az államtitkárság a kormányhivatalok működéséről, illetve milyen visszajelzések érkeztek eddig?
Dr. Szabó Erika: – Nagy öröm számomra, hogy a kilencedik látogatás alkalmával is ugyanazt tapasztaltam itt Győr-Moson-Sopron megyében, mint a többi helyen, hogy kiválóan működnek a kormányhivatalok, az összes kétkedő vélemény ellenére, amely még ősszel az integráció kapcsán megfogalmazódott. A területi közigazgatás átalakítása történelmi léptékű, amit mi most végrehajtunk: a harminchárom szakigazgatási szervből tizennégyet integráltunk a kormányhivatalokba. A hivatal élén kormánymegbízott dolgozik, itt a megyében Széles Sándor kiváló vezetésével zajlik a munka. Úgy láttam a szakigazgatási szervek vezetőivel történt megbeszélés során, hogy rend van. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, működési problémák nem merültek fel.
Rábaközi Televízió: Államtitkár asszony megismerte Csorna és térségének legfőbb problémáit. Miben tud segíteni a kormány?
Dr. Szabó Erika: – Nagyon örülök, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására megismerhettem ezt a gyönyörű kisvárost, megismerhettem a polgármester urat és alpolgármester asszonyt is, akik közösen tájékoztattak engem a jövő terveiről, az elkerülő út megépítésének szükségességéről, a termálvíz hasznosításának tervéről, és felajánlottam a segítségemet: ha a kormányzaton belül jó szót kell szólni Csorna érdekében, a fejlesztések megvalósítása érdkekében, ezt örömmel megteszem.
Rábaközi Televízió: Sok szó esik mostanában a járási központok kialakításáról a közigazgatási és az önkormányzati rendszer megújítása nyomán. Mire számíthatnak ennek kapcsán a csornaiak és a Csorna környékén élők?
Dr. Szabó Erika: – A terület meghatározása még folyamatban lévő kérdés, erre még nem tudok konkrét választ adni, de biztatásként annyit mindenképp, hogy amikor 1983-ban megszűntek a járások, akkor 136 járás volt Magyarországon. Most többet tervezünk, hiszen a járások kialakításának elsődleges célja, hogy az állam szolgáltatásaival minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. Csorna járási székhely volt, most is jelentős vonzáskörzettel rendelkezik, ide járnak dolgozni az emberek, jönnek a kórházba gyógyulást keresve. Ez alapján Csorna nagy valószínűséggel ismét járási központ lehet, de még várjuk meg azt az egyeztetési folyamatot, amely hátravan.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.