Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Államtitkári gyorsvizit Csornán

Miután az államtitkár tájékozódott Csorna legaktuálisabb problémáiról, rövid összefoglalót adott televíziónknak:
Rábaközi Televízió: Milyen tapasztalatokkal rendelkezik az államtitkárság a kormányhivatalok működéséről, illetve milyen visszajelzések érkeztek eddig?
Dr. Szabó Erika: – Nagy öröm számomra, hogy a kilencedik látogatás alkalmával is ugyanazt tapasztaltam itt Győr-Moson-Sopron megyében, mint a többi helyen, hogy kiválóan működnek a kormányhivatalok, az összes kétkedő vélemény ellenére, amely még ősszel az integráció kapcsán megfogalmazódott. A területi közigazgatás átalakítása történelmi léptékű, amit mi most végrehajtunk: a harminchárom szakigazgatási szervből tizennégyet integráltunk a kormányhivatalokba. A hivatal élén kormánymegbízott dolgozik, itt a megyében Széles Sándor kiváló vezetésével zajlik a munka. Úgy láttam a szakigazgatási szervek vezetőivel történt megbeszélés során, hogy rend van. Mindenki tudja, hogy mi a feladata, működési problémák nem merültek fel.
Rábaközi Televízió: Államtitkár asszony megismerte Csorna és térségének legfőbb problémáit. Miben tud segíteni a kormány?
Dr. Szabó Erika: – Nagyon örülök, hogy Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő meghívására megismerhettem ezt a gyönyörű kisvárost, megismerhettem a polgármester urat és alpolgármester asszonyt is, akik közösen tájékoztattak engem a jövő terveiről, az elkerülő út megépítésének szükségességéről, a termálvíz hasznosításának tervéről, és felajánlottam a segítségemet: ha a kormányzaton belül jó szót kell szólni Csorna érdekében, a fejlesztések megvalósítása érdkekében, ezt örömmel megteszem.
Rábaközi Televízió: Sok szó esik mostanában a járási központok kialakításáról a közigazgatási és az önkormányzati rendszer megújítása nyomán. Mire számíthatnak ennek kapcsán a csornaiak és a Csorna környékén élők?
Dr. Szabó Erika: – A terület meghatározása még folyamatban lévő kérdés, erre még nem tudok konkrét választ adni, de biztatásként annyit mindenképp, hogy amikor 1983-ban megszűntek a járások, akkor 136 járás volt Magyarországon. Most többet tervezünk, hiszen a járások kialakításának elsődleges célja, hogy az állam szolgáltatásaival minél közelebb kerüljön az állampolgárokhoz. Csorna járási székhely volt, most is jelentős vonzáskörzettel rendelkezik, ide járnak dolgozni az emberek, jönnek a kórházba gyógyulást keresve. Ez alapján Csorna nagy valószínűséggel ismét járási központ lehet, de még várjuk meg azt az egyeztetési folyamatot, amely hátravan.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.