Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aki részt vesz a szűréseken, nagyobb eséllyel marad egészséges

– A kónyiaknak fontos és drága az egészsége – jegyezte meg Allerné Kiss Edina az egészségnapi rendezvényen, melyre minden évben alaposan felkészül az önkormányzat, valamint a Szociális és Gyermekjóléti Alapszolgáltatási Központ.

Dr. Hegyi Katalin háziorvos a szűrővizsgálatok hasznosságáról beszélt, valamint arról, hogy a méréseken kapott eredmények tudatában mindenkin magán múlik, hogy a továbbiakban mit szeretne tenni egészségének megőrzéséért. Az önkormányzat „csak” a lehetőségét teremti meg az ellenőrzésnek, de a személyes felelősség saját és szeretteink életében megkerülhetetlen – hangzott a felhívásszerű bejelentés. – A mozgás fizikai jólétünk alapja. Mindenki képes arra, hogy naponta legalább húsz percet gyalogoljon. A doktornő örömmel tapasztalta, hogy egyre több sétáló emberrel találkozik a faluban, akik esténként erőnlétüket javítják a szabadban töltött mozgással. A gondolkodás, vagyis a szellemi torna mellett nagyon fontos a helyes étrend. A nagyüzemi termelésű, hormonokokat és egyéb nemkívánatos adalékanyagokat, ízfokozókat tartalmazó élelmiszerek rendszeres fogyasztása nagyon káros, mégha ezek a szintetikus szerek a megengedett mérték alatt engedélyezettek.
 A 67 éve Kónyban élő Horváth Margit minden évben eljön a szűrésekre, mert szerinte nagyon jó lehetőség egészségük karbantartására. A volt pedagógus 35 év munkaviszony után vonult nyugdíjba, s az elmúlt évtizedekben volt néhány problémája, de mostanában csak a vérnyomásával küszködik. Odafigyel magára, ezért asszonytornára jár, továbbá saját kertjében termeszti a zöldségeket. Domnanics Vincéné az egészségügyből ment nyugdíjba. Az egykori fogászati asszisztens rendszeresen jár az ellnőrzésekre. Vérnyomását gyógyszerrel tudja karbantartani, de ez nem veszélyes, és néha fájnak a lábai, egyébként pedig köszöni az érdeklődést, mert jól érzi magát. Több mint tíz éve részt vesz a gyógytornán, és gyakran kerékpározik.

Beküldés dátuma: 2013. 12. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.