Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Aki akar, el tud helyezkedni tanult szakmájában


Nehéz, de összességében sikeres évet zárt az intézmény - hangzott az értékelésben -, kisebb fennakadás a szűkös anyagiak miatt merült fel. A zavartalan működést az iskola és a fenntartó önkormányzat hathatós együttműködése biztosította. Az igazgatónő megköszönte kollégái kitartó munkáját, akik a mindennapos problémák ellenére sem engedtek az oktatás színvonalából, a szakképzési hozzájárulás pedig lehetővé teszi, hogy a szakmákat a legmodernebb eszközökkel sajátítsák el a tanulók. Szakács Istvánné gazdasági vezető az elmúlt évi szakképzési hozzájárulás felhasználásáról tartott tájékoztatót, melyben leszögezte: a támogatást nem közvetlenül az iskola kapja meg, hanem az intézményt fenntartó önkormányzatok által létrehozott integrált szakképző központ, megjelölve az összeg  kedvezményezettjeit. A hozzájárulás felhasználását a szakmacsoportok közötti  széles körű egyeztetés előzi meg. Tavaly 9 millió forintot fordítottak a szakképzés színvonalát javító gépek, berendezések vásárlására.
A tanulólétszámát évek óta stabilan tartó iskola képzési profilja rendkívül sokrétű, ami részben azzal magyarázható, hogy igazodnak a munkaerő piaci igényekhez, de az ide járó gyerekek is szeretnének élni a tanulási lehetőséggel. Az oktatási intézmények nem tudnak azonnal reagálni a munkahelyek gyorsan változó szakember-szükségleteire, hiszen ennek előbb meg kell teremteni a szellemi és tárgyi feltételeit. Az egyik veszkényi cégnek gépi forgácsolókra lenne igénye, de ehhez fel kellene újíttatni a gépparkot - mutatott rá a valós problémára Nagyné Szabó Nikoletta.
A Berg Gusztáv Szakiskola  működőképességének fenntartása után következhet csak a többi: továbblépés a  végzettséggel rendelkező felnőttek képzésében, mert már most keresik a húsipari szakmunkásokat a városban. Az igazgatónő beszélt arról a több mint fél éven át tartó, egészséges életmód témakörben  tervezett iskolai rendezvénysorozatról is, melyre közel 10 millió forintot nyertek az egyik TÁMOP-pályázaton. Az agrárkamara idén a kapuvári intézményt jelölte ki a pékek szakma kiváló tanulója versenyének lebonyolítására, melyre márciusban kerül sor, ugyanakkor valamennyi foglalkozásra igaz, hogy megéri a diákoknak a plusz erőbedobás, mert a megmérettetésen jól teljesítők megúszhatják a szakmunkásvizsgát. Valamekkora lemorzsolódás mindig van, de a visszajelzések szerint megállják a helyüket a végzett tanulók a munkaerőpiacon. - Aki tényleg dolgozni akar, és szeretne elhelyezkedni, az boldogul az életben - jelentette ki az igazgatónő.

Beküldés dátuma: 2011. 03. 02.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.