Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Akadályhajtás Csornán

A földművelésből, mezőgazdaságból élő embereknek hosszú ideig nélkülözhetetlen eleme volt a ló. A Csornai Korona Polgári Együttműködési Egyesület és a közelmúltban alakult Csornai Lovas Klub ezt az ősi hagyományt kívánta életre kelteni az első csornai lovasnap megrendezésével.

A rendezvény létjogosultságát bizonyítja, hogy már az első alkalommal huszonegy fogat jelentkezett a versenyre. A csornai önkormányzat szívesen támogatja az ehhez hasonló kezdeményezéseket, hiszen a városban eddig nem tartottak ilyen jellegű, nagy érdeklődésre számot tartó összejövetelt, melyen kicsik és nagyok egyaránt jól szórakozhattak. Csorna partnere kíván lenni a közösségi és értékteremtő programoknak – hangsúlyozta megnyitó beszédében dr. Bónáné dr. Németh Katalin.
Kovács Tibor, a Csornai Lovas Klub vezetője megköszönte a támogatók közbenjárását, majd hozzátette: számítanak a sporttársak, lovas barátok segítségére, akik bármikor bekapcsolódhatnak a további, látványos versenyek megrendezésébe.
– Csorna mindig szívesen fogadja a civilek megkeresését, különösen akkor, ha nagy városi rendezvénnyel szeretnének előállni. Mi ezeket a kezdeményezéseket felkaroljuk és támogatjuk lehetőségeinkhez mérten – mondta Antal Krisztián. Az első csornai lovasnap szervezői sikeresen pályáztak az önkormányzat által kiírt civil alapra. A képviselő örül a széles körű összefogásnak, hisz sok csornai és rábaközi vállalkozó is támogatta a rendezvényt.
Ivánkovics Zoltán, a tíz fővel létrejött Csornai Lovas Klub egyik alapító tagja jó dolognak tartja, hogy saját településén vehet részt az akadályhajtáson. Megjegyezte: A sportág nagyon sok gyakorlást igényel, ezért az utóbbi három esztendőben még komolyabban vette a felkészüléseket. A tíz esztendeje versenyző lovas a Vilmos parkba két lipicai jellegű csikóval érkezett: egyikük ötéves félvér kanca, társa pedig négyéves herélt hím. A testvérpár nemrég kezdte a versenyzést, így idén harmadszor mutatták be ügyességüket. A megszólaló szeretné, ha mostantól kezdve minden évben megrendezhetnék a programot.

Beküldés dátuma: 2015. 07. 21.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek