Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventköszöntő a premontrei rendházban

A csornai múzeum tizenharmadik ízben megtartott adventi rendezvényén 90.születésnapja alkalmából köszöntötték dr. Erdélyi Zsuzsannát, akit ha fizikailag meg is viseltek az évek, de ízes humorát nem veszítette el. A rábaközi múzeumpártoló közönség előtt nem ismeretlen a Kossuth-díjas néprajzkutató, hiszen az 1995-ben megtartott konferencia előadójaként tanulmányt írt a jubileumi kötetbe, amely az egyetemek bölcsészkarán kötelező szakirodalomként szerepel – szögezte le V. Szalontay Judit néprajkutató. A Csornai Múzeumért Kulturális Alapítvány elnöke ezt követően átadta a szót dr. Horváth Lóránt Ödön emeritus premontrei apátnak. Az adventi koszorú a soha el nem fogyó reményre emlékezteti a híveket, arra, hogy egyszer szebb és békésebb lesz a világ, a gyertyák egyre szaporodó fényei pedig a szeretet melegét sugározzák felénk – hangzott a köszöntőben.
A délután további részében Tóth Sándor műfordító dr. Erdélyi Zsuzsanna születésnapja alkalmából megjelent, a "Századokon át paptalanúl" és  az "Úttalan utakon" című két jubileumi kötetet méltatta.
Beküldés dátuma: 2011. 12. 07.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.