Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventköszöntő a csornai múzeumban

Korzenszky Richárd és Udvardi Erzsébet közös kiadványának, illetve a művésznő tárlatának megnyitója alkalmával tartotta meg a csornai múzeum első adventi rendezvényét – emlékeztetett a  kezdetekre V. Szalontay Judit. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének helyi csoportja által kezdeményezett, és a premontrei prépostság szervezésében több mint egy évtizede zajló programsorozat  sok-sok látogatót vonzott a csendes téli hónapokban a prépostság épületének dísztermébe – tette hozzá a néprajzkutató.
– Az adventi gyertyagyújtás alkalom arra, hogy a figyelmünket az igazán fontos dolgokra irányítsuk, hogy képesek vagyunk együtt ünnepelni – mondta Boldvai Márton Bertalan. A premontrei kanonok azt kívánta, hogy egész éven át őrizzük ezt az emelkedett érzést a lelkünkben, mert a hétköznapok is tartogatnak fontos dolgokat. A műsorban közreműködött Horváth Eszter, a Kerényi György Művészeti Iskola tanára.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.