Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventi asztal a népi iparművész elképzelése szerint

Ángyán Csilla több mint húsz éve kezdett a fazekassággal ismerkedni, s tizennyolc esztendeje  saját műhelyében dolgozik. Számtalan oka van annak, hogy éppen milyen alkotás kerül ki a kezei közül. Lehet, hogy megrendelésnek tesz eleget, vagy épp benne ötlik fel  egy-egy megvalósítandó tárgy képe. A kiállítás szintén jó alkalom arra, hogy régóta dédelgetett vágyait formába öntse. A fazekas beszámolt arról is, hogy a korongozás gyorsan megy, de utána még nagyon sokszor kézbe veszi a munkadarabot, mert  igényes dísz- és használati tárgyakra törekszik. A csornai könyvtárban bemutatott Adventi asztal című tárlatát az ünnepvárás hangulatának fényében állította össze, mintegy ráhangolódva a közelgő karácsonyra. – Az ember mindig nagyon örül az elismeréseknek, de különösen büszke vagyok a  Népművészet Ifjú Mestere díjra, melyet 2004-ben kaptam meg, s rá két év múlva átvehettem a Népi Iparművész minősítést – fogalmazott Ángyán Csilla, aki eddigi két évtizedes pályafutása alatt műveivel rengeteg helyen bemutatkozott: Budapest szinte valamennyi nevezetes múzeumában és az ország számtalan nagyvárosának kulturális intézményeiben. A jelentősebb horderejű, önálló kiállítások egyrészt fárasztóak, másrészt pedig ösztönzőleg hatnak az elkövetkezendő kihívásokra.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.