Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventi asztal a népi iparművész elképzelése szerint

Ángyán Csilla több mint húsz éve kezdett a fazekassággal ismerkedni, s tizennyolc esztendeje  saját műhelyében dolgozik. Számtalan oka van annak, hogy éppen milyen alkotás kerül ki a kezei közül. Lehet, hogy megrendelésnek tesz eleget, vagy épp benne ötlik fel  egy-egy megvalósítandó tárgy képe. A kiállítás szintén jó alkalom arra, hogy régóta dédelgetett vágyait formába öntse. A fazekas beszámolt arról is, hogy a korongozás gyorsan megy, de utána még nagyon sokszor kézbe veszi a munkadarabot, mert  igényes dísz- és használati tárgyakra törekszik. A csornai könyvtárban bemutatott Adventi asztal című tárlatát az ünnepvárás hangulatának fényében állította össze, mintegy ráhangolódva a közelgő karácsonyra. – Az ember mindig nagyon örül az elismeréseknek, de különösen büszke vagyok a  Népművészet Ifjú Mestere díjra, melyet 2004-ben kaptam meg, s rá két év múlva átvehettem a Népi Iparművész minősítést – fogalmazott Ángyán Csilla, aki eddigi két évtizedes pályafutása alatt műveivel rengeteg helyen bemutatkozott: Budapest szinte valamennyi nevezetes múzeumában és az ország számtalan nagyvárosának kulturális intézményeiben. A jelentősebb horderejű, önálló kiállítások egyrészt fárasztóak, másrészt pedig ösztönzőleg hatnak az elkövetkezendő kihívásokra.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.