Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Adventi asztal a népi iparművész elképzelése szerint

Ángyán Csilla több mint húsz éve kezdett a fazekassággal ismerkedni, s tizennyolc esztendeje  saját műhelyében dolgozik. Számtalan oka van annak, hogy éppen milyen alkotás kerül ki a kezei közül. Lehet, hogy megrendelésnek tesz eleget, vagy épp benne ötlik fel  egy-egy megvalósítandó tárgy képe. A kiállítás szintén jó alkalom arra, hogy régóta dédelgetett vágyait formába öntse. A fazekas beszámolt arról is, hogy a korongozás gyorsan megy, de utána még nagyon sokszor kézbe veszi a munkadarabot, mert  igényes dísz- és használati tárgyakra törekszik. A csornai könyvtárban bemutatott Adventi asztal című tárlatát az ünnepvárás hangulatának fényében állította össze, mintegy ráhangolódva a közelgő karácsonyra. – Az ember mindig nagyon örül az elismeréseknek, de különösen büszke vagyok a  Népművészet Ifjú Mestere díjra, melyet 2004-ben kaptam meg, s rá két év múlva átvehettem a Népi Iparművész minősítést – fogalmazott Ángyán Csilla, aki eddigi két évtizedes pályafutása alatt műveivel rengeteg helyen bemutatkozott: Budapest szinte valamennyi nevezetes múzeumában és az ország számtalan nagyvárosának kulturális intézményeiben. A jelentősebb horderejű, önálló kiállítások egyrészt fárasztóak, másrészt pedig ösztönzőleg hatnak az elkövetkezendő kihívásokra.
Beküldés dátuma: 2012. 12. 19.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.