Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

Addig üsd a vasat, amíg meleg!

Valószínű az is közrejátszott a pályaválasztásban, hogy a szülői háztól nem messze volt egy kovácsműhely, ahol gyakran együtt játszott a mester gyerekeivel. Torin Ferenc tíz évig tartó báli, lakodalmi zenélős kitérő után tért vissza eredeti foglalkozásához. A nyilatkozó úgy fogalmazott, hogy egy idő után terhes lett számára az éjszakai mulattatás, majd a másnapi “vasazás”, ezért inkább felhagyott a muzsikálással. A mostani pénzügyi válságot különösebben nem érezte meg, mert a megrendelők folyamatosan ellátják munkával. Kezdetben maga birkózott meg a könyveléssel és a nyilvántartásokkal, de mióta ilyen bonyolulttá vált az adózás, erre nem vállalkozik, ezért inkább szakemberre bízza. A hatóságokkal korábban sem volt gondja, az apróbb könyveléstechnikai hibákon kívül sosem találtak nála kivetnivalót.
Mire elkészül a mű, több megmunkáláson megy keresztül a vasanyag: A tervrajz felvázolása után következik a méretre darabolás, a pontosítás és a hajlítás. Miután a helyére egyengette az előkészített nyersanyagot, össze kell hegeszteni az illesztéseket. A félig kész tárgyat ezek után le kell tisztogatni, majd jöhet az utánkezelés, a festéssel és fényezéssel pedig csak még szebb lesz a darab. A szakember inkább a könnyebben formázható vasanyagot használja, nagyon ritkán kérnek tőle acélból készült eszközöket. Az időálló korlát vagy feljáró készítését helyszíni szemle előzi meg, de szívesen megvalósítja a megrendelő egyedi elképzeléseit is.
Torin Ferenc tényleg szereti a szakmáját, mert mint mondta,  akárhány lépcsőt készít, az mind más, hiszen nem ugyanoda kerülnek. Aki a rutinszerűen végzett mindennapos tevékenységben is időről időre változatosságot talál, az biztos élvezi, amit csinál, nem beszélve az elkészült tárgyak láttán érzett elégedettségről.
Beküldés dátuma: 2010. 10. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.