Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A zene lélektől lélekig hat

– Örömmel tudatom veletek, hogy a felkészüléssel és a versenyen való színvonalas szerepléssel ti is sokat tesztek a magyar népdalkincs megőrzéséért és továbbadásáért – köszöntötte Horváth László, a Kapuvár Térségi Általános Iskola igazgatója a diákokat. Közel száz egyéni és csoportban (kisegyüttesek és énekegyüttesek) fellépő tanuló jelentkezett a kapuvári iskolákból az idei népdaléneklési versenyre. A Barsi Ernőről elnevezett megmérettesére az elsőtől a hatodik osztályig bezárólag vettek részt a gyerekek. A helyenként előforduló intonációs hiba mellett néhányuknak a nem túl szerencsés dalválasztás okozott gondokat – kommentálta az eseményeket Lukovits Györgyi zenetanár. A „Tiszán innen, Dunán túl” fordulóját a nagyobbaknak, vagyis a hetediktől a tizedik osztályba járó fiataloknak szervezték. A teljesítmények alapján a szóló és énekegyüttes kategóriában egyaránt arany minősítések születtek. Utóbbiak a megyei döntőn folytathatták a versengést, a legügyesebbek pedig az országos szintig is eljutnak. A kapuvári diákoknak még további kitartó gyakorlásra van szüksége a magasabb szintű megmérettetéshez – fűzte hozzá a pedagógus.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 06.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.