Aktuális televízió, újság, rádió és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem
Hallgasd a Rábaköz Rádiót online a weboldalunkon!

A Vörös-ház romjain életre kelő alkotóház

Közmegbecsülésnek örvendő, elismert szerzők mutatták be műveiket a második alkalommal megrendezett csornai rompartin. – Alkotóház nincs alkotók nélkül – mondta Gyopáros Alpár, aki szerint ha tudjuk, hogy vannak alkotóink, akkor már csak az a kérdés merül fel: rendelkezünk-e forrásokkal a támogatásukra?

Csorna önkormányzata a civil alapból biztosított 150 ezer forintot az Aranyfonal Rábaközi Kézműves Egyesület működéséhez, illetve a Sobák utcai Vörös-házban tartott kézműves és fotókiállítás megrendezéséhez. A Csornai Városnap idei programjaihoz illeszkedő rompartin Gyopáros Alpár köszöntötte az érdeklődőket. Az országgyűlési képviselő bejelentette: A csornai önkormányzat két kulturális műhely infrastruktúrájának fejlesztésére adott be pályázatot: az egykoron ifjúsági házként működő, jelenleg a néptáncosok Erzsébet királyné úti épületének, valamint az Andrássy úton lévő, Vörös Imre hagyatékából származó, régi nevén Sobák utcai ház megújítására.
Amennyiben az önkormányzat elnyeri a pályázati támogatást és korszerűsítik az omlásnak indult épületet, valószínű új nevet kell keresni a romparti helyett, mert onnantól modern körülmények között működhet az alkotóműhely – tette hozzá Gyopáros Alpár.
Ángyán Csilla és segítői reménykedtek abban, hogy lesz jövője az Aranyfonal Rábaközi Kézműves Egyesületnek, melynek taglétszáma lassan az egy évvel ezelőtti duplájára emelkedik.
– A tíz alapító tag olyan hagyományos mesterségek képviselőivel egészült ki, mint a fafaragás, a kosár- és csuhéfonás, a hímző, valamint a kviling- és babakészítő – fogalmazott az egyesület elnöke, aki alkotótársai nevében mondta: a családtagok, barátok és ismerősök segítségével nagy lelkesedéssel készülnek minden bemutatóra.

Beküldés dátuma: 2017. 10. 04.

Kapcsolódó hírek

További hírek