Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A volt beledi aljegyző nyugdíjas évei

Szabó Lajos 1972-től 2005-ben bekövetkezett nyugdíjazásáig a beledi nagyközségi közös tanácsnál, a rendszerváltás után pedig a település polgármesteri hivatalában dolgozott. Az ún.tanácsakadémiát levelező tagozaton végezte el,  ezután az  Államigazgatási Főiskola következett, melynek kiegészítéseként letette a szakvizsgát. A csornai járási hivatalhoz tartozó szervezetnél mint műszaki ügyintéző helyezkedett el, a ‘90-es évek után pedig az aljegyzői feladatokat is ellátta. A jegyzővel közösen végezte a hatósági adminisztrációval kapcsolatos teendőket, valamint részt vett a képviselő-testületi üléseken. Mivel nem volt számítógép, eleinte kézzel írták a határozatokat, de azért győzték a munkát. Régen is voltak parázs viták, amelyek közül néhány előrevitte a település fejlődését. Beleden az 1970-es évek elején kezdtek új utcasorok épülni, elkészült a vezetékes gáz, a csatorna- és a telefonhálózat, tehát a teljes infrastruktúra a rendelkezésre állt. Miközben a ‘80-as években további fejlődés következett,  felépültek az új lakótelepek, több munkahely is megszűnt Beleden. A vezetékes szennyvízelvezető-csatornahálózat a település gesztorságával valósult meg, ezért külön kft.-re bízták a beruházások bonyolítását, de ezzel párhuzamosan plusz jogi és pénzügyi feladatok hárultak az önkormányzatra – mesélte a hivatal régi dolgozója, aki azóta is nyomon követi a közművek karbantartását.
Szabó Lajos számon tartja az évente megrendezésre kerülő nyugdíjas napot, valamint megemlítette a nagyszabású pünkösdi fesztivált, ahova szintén ellátogat. A volt aljegyző nyugdíjazása óta nem vállalt közszereplést, inkább családjával van elfoglalva, s már annak is örül, ha sikerül egészségi állapotát a korának megfelelően megőrizni. A polgármesteri hivatal részéről eddig nem kértek tőle szakmai tanácsot, de egyébként is hetente meglátogatja a volt kollégákat, amikor kerítenek alkalmat a beszélgetésre. Szabó Lajos napjai nagy részét az unokák töltik ki, mellette segít a házi munkában, valamint építész fiának. Szabadidejében kirándulni járnak, és újabban leköti a számítógép is.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

További hírek

 • Felajánlásból zöldítik a várost

  A beledi lakosság mélységes felháborodását keltette nemrég az energiaszolgáltató villamos vezetékeinek megóvása érdekében indított fanyesési akció.

 • Mozgalmas élet Vásárosfaluban

  Vásárosfalu önkormányzata lehetőségeihez képest jelentős összeggel támogatja a civileket, de nagy segítséget jelent a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlásából befolyt összeg is.

 • A kónyiak óvják egészségüket

  Száznál több érdeklődő kísérte figyelemmel az idén megrendezett kónyi egészségnapot. A szakemberek örülnek annak, hogy az emberek egyre tudatosabban ügyelnek testi és lelki épségük megőrzésére.

 • Őszinte beszédre vágynak a csalódott emberek

  Szél Bernadett ígérete szerint 2018 áprilisában nemcsak kormányváltásra, hanem valódi rendszerváltásra készülhet az ország, amennyiben az LMP megkapja a szükséges számú szavazatokat.

 • A cél világos: továbbra se kelljen befogadni illegális migránsokat Magyarországra

  A több mint 1,7 millió aláírás megkérdőjelezhetetlenné teszi a kormány álláspontját: hazánk nem ért egyet Brüsszel migránsok betelepítésére vonatkozó tervével.