Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A volt beledi aljegyző nyugdíjas évei

Szabó Lajos 1972-től 2005-ben bekövetkezett nyugdíjazásáig a beledi nagyközségi közös tanácsnál, a rendszerváltás után pedig a település polgármesteri hivatalában dolgozott. Az ún.tanácsakadémiát levelező tagozaton végezte el,  ezután az  Államigazgatási Főiskola következett, melynek kiegészítéseként letette a szakvizsgát. A csornai járási hivatalhoz tartozó szervezetnél mint műszaki ügyintéző helyezkedett el, a ‘90-es évek után pedig az aljegyzői feladatokat is ellátta. A jegyzővel közösen végezte a hatósági adminisztrációval kapcsolatos teendőket, valamint részt vett a képviselő-testületi üléseken. Mivel nem volt számítógép, eleinte kézzel írták a határozatokat, de azért győzték a munkát. Régen is voltak parázs viták, amelyek közül néhány előrevitte a település fejlődését. Beleden az 1970-es évek elején kezdtek új utcasorok épülni, elkészült a vezetékes gáz, a csatorna- és a telefonhálózat, tehát a teljes infrastruktúra a rendelkezésre állt. Miközben a ‘80-as években további fejlődés következett,  felépültek az új lakótelepek, több munkahely is megszűnt Beleden. A vezetékes szennyvízelvezető-csatornahálózat a település gesztorságával valósult meg, ezért külön kft.-re bízták a beruházások bonyolítását, de ezzel párhuzamosan plusz jogi és pénzügyi feladatok hárultak az önkormányzatra – mesélte a hivatal régi dolgozója, aki azóta is nyomon követi a közművek karbantartását.
Szabó Lajos számon tartja az évente megrendezésre kerülő nyugdíjas napot, valamint megemlítette a nagyszabású pünkösdi fesztivált, ahova szintén ellátogat. A volt aljegyző nyugdíjazása óta nem vállalt közszereplést, inkább családjával van elfoglalva, s már annak is örül, ha sikerül egészségi állapotát a korának megfelelően megőrizni. A polgármesteri hivatal részéről eddig nem kértek tőle szakmai tanácsot, de egyébként is hetente meglátogatja a volt kollégákat, amikor kerítenek alkalmat a beszélgetésre. Szabó Lajos napjai nagy részét az unokák töltik ki, mellette segít a házi munkában, valamint építész fiának. Szabadidejében kirándulni járnak, és újabban leköti a számítógép is.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 08.

Kapcsolódó hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

További hírek

 • Hongkongi kórus vendégszereplése Kapuváron

  – Külön öröm számomra ez a koncert, hiszen különleges zenei élményben lehet részünk. A zene nemzetközi nyelv, amely szívtől szívig, lélektől lélekig száll, összeköt nemzeteket, kultúrákat – fogalmazott Horváth László kapuvári képviselő a kapuvári Szent Anna-templomban megrendezett nyáresti kórusfesztiválon.

 • Nyári napközis tábor Beledben

  A beledi általános iskolában a vakáció ideje alatt sem áll meg az élet: kéthetente, szerdai napokon az igazgatói irodában ügyeletet tartanak.

 • Emléktáblát avattak a kapuvári röntgenmúzeumban

  A Francia Köztársaság „Akadémia Pálma Rend” Tiszti fokozatával kitüntetett dr. Fornet Béla professzor szerint Boross János a kapuvári röntgenmúzeum létrehozásával és gondozásával a törődésnek és a szakmai lelkesedésnek olyan fokát valósította meg, amellyel ma már csak ritkán találkozni.

 • Megyei elismerést kapott a biológiatanár

  Takácsné Nagy Gabriella az Oktatási Hivatal Győri Pedagógiai Oktatási Központja által szervezett ünnepségen vehette át nemrég a Győr-Moson-Sopron Megye Szolgálatáért Díj közoktatási tagozatának elismerését.

 • A közös élmény és emlék összehozza az embereket

  Az osli falunapra minden évben szeretettel várják a szomszédos települések vezetőit és a gazdasági élet meghatározó szereplőit.