Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A veszekedést csak hírből ismerik, inkább jót beszélgetnek

A klub vezetőjétől megtudtuk, hogy hivatalosan tizennégy idős ember jelezte csatlakozási szándékát a vásárosfalui nyugdíjasklubhoz, melynek tagjai korábban ellátogattak a győri, a soproni és a kapuvári színházi előadásokra, de ahogy korosodott a társaság, ritkultak az ilyen alkalmak. Egyszer-egyszer elutaztak a jeli arborétumba, tagtársuk szülőfalujába, a Pannonhalmi kistérségben található Fenyőfőre, de megálltak Bakonyszentlászlón is, ahol jót ebédeltek. Kovácsné Horváth Éva jelezte: az idősek nagyon hálásak minden kedves szóért és apró gesztusért. Nyilvánosság előtt bemutatott komolyabb fellépéseket nem vállalnak, csak maguk közt adnak elő kisebb prózákat. A többséget szórakoztatják a társasjátékok és a nagy beszélgetések, melyek alkalmával a Vásárosfaluban történt apróbb-cseprőbb eseményeket is megtárgyalják.
Kovácsné Horváth Éva eleinte véletlenül akadt egy-egy régebbi tárgyra, aztán annyira belejött, hogy a téma iránt szintén fogékony párjával tudatosan keresték a házak padlásán és zegzugaiban az érdekesnek tűnő holmikat: jobb sorsra érdemes kályhákat, sparhelteket, lovas szekérre akasztható lámpásokat, csikós ostort a hozzá való öltözettel, füstölőt, a  kemencét, répadarálót, szecskázót, morzsolót, bútorokat, háborús érmeket, a legelső szériából való hűtőszekrényt stb. Felújított kis házukban rendezték be az alkalmi múzeumot, ahova ünnepi ebédre várták a megnyitóra előzetesen meghívott vendégeket. Beszélgetőpartnerünk fiatal korából hozta magával gyűjtőszenvedélyét, amelyet mostanság is kamatoztat. A   67.esztendejében lévő, korát meghazudtolóan nyitott és vidám Éva imádja a nyugdíjasklub legidősebb tagja által készített pogácsát. A mindvégig a háztartásban dolgozó Németh Lászlónénak – mert róla van szó – két gyermekétől öt unokája, továbbá két dédunokája (azóta lehet, hogy már a harmadik is köztünk van)született. Sütök, főzök, mosok, vasalok, a kertben dolgozom – jegyezte meg az önellátó idős asszony, aki kortársaival, de a fiatalabbakkal is talál elég témát a nyugdíjasklubban.
Beküldés dátuma: 1970. 01. 01.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.