Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A vers néha felvidít, néha megnyugtat

Ha már az óvodáskorban megszeretik a kicsik a verseket, nagyobb az esély arra, hogy később is szívesen olvassák a rímeket. A tapasztalatok szerint a gyerekek hetven százaléka már az iskoláskor előtt elkezdi a verstanulást, később pedig részt vesz a különböző szintű versenyeken. Németh Imréné azért is megdicsérte a szereplőket, mert jó érzékkel választottak verseket. A korábbi években javasolta, hogy lehetőleg mindenki az egyéniségéhez illő sorokat szavalja el. A szép előadáshoz szükség van a biztos szövegismeretre, különben nehéz átélni a mondanivalóit. Az első és második osztályosok idén ezt jobban betartották, ezért könnyebben hangsúlyozták a verseket – hangzott a zsűri értékelésében, melynek az volt a feladata, hogy jók közül kiválassza a legjobbakat. A hangerővel kapcsolatban megjegyezte: Ami otthon kiabálásnak tűnik, az a megmérettetésen a biztos siker, mert az izgalom úgyis csökkent valamennyit az előadás hangerején.
A házi szavalóversenyen való részvételi szándék egyáltalán nem csökken – mondta Kotekné Kalmár Zsuzsanna. A könyvtáros további pozitívumként említette, hogy a fellépő gyerekeket elkísérik a szülők és a nagyszülők, mert ők is részesülni akarnak a kicsik örömében. A szavalat és a közönség előtti szereplés nyitottabbá és magabiztosabbá teszi a tanulókat. Az óvodások főleg azokból a versekből készülnek fel, amelyeket a foglalkozásokon is tanulnak, az iskolások gyakorlását pedig már jobban befolyásolják a szülők. A könyvtár mindenesetre hasznos segítség lehet az előadásra készülő gyerekeknek, mert a gazdag választékból könnyebben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb verseket
Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.