Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A vers néha felvidít, néha megnyugtat

Ha már az óvodáskorban megszeretik a kicsik a verseket, nagyobb az esély arra, hogy később is szívesen olvassák a rímeket. A tapasztalatok szerint a gyerekek hetven százaléka már az iskoláskor előtt elkezdi a verstanulást, később pedig részt vesz a különböző szintű versenyeken. Németh Imréné azért is megdicsérte a szereplőket, mert jó érzékkel választottak verseket. A korábbi években javasolta, hogy lehetőleg mindenki az egyéniségéhez illő sorokat szavalja el. A szép előadáshoz szükség van a biztos szövegismeretre, különben nehéz átélni a mondanivalóit. Az első és második osztályosok idén ezt jobban betartották, ezért könnyebben hangsúlyozták a verseket – hangzott a zsűri értékelésében, melynek az volt a feladata, hogy jók közül kiválassza a legjobbakat. A hangerővel kapcsolatban megjegyezte: Ami otthon kiabálásnak tűnik, az a megmérettetésen a biztos siker, mert az izgalom úgyis csökkent valamennyit az előadás hangerején.
A házi szavalóversenyen való részvételi szándék egyáltalán nem csökken – mondta Kotekné Kalmár Zsuzsanna. A könyvtáros további pozitívumként említette, hogy a fellépő gyerekeket elkísérik a szülők és a nagyszülők, mert ők is részesülni akarnak a kicsik örömében. A szavalat és a közönség előtti szereplés nyitottabbá és magabiztosabbá teszi a tanulókat. Az óvodások főleg azokból a versekből készülnek fel, amelyeket a foglalkozásokon is tanulnak, az iskolások gyakorlását pedig már jobban befolyásolják a szülők. A könyvtár mindenesetre hasznos segítség lehet az előadásra készülő gyerekeknek, mert a gazdag választékból könnyebben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb verseket
Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.