Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A vers néha felvidít, néha megnyugtat

Ha már az óvodáskorban megszeretik a kicsik a verseket, nagyobb az esély arra, hogy később is szívesen olvassák a rímeket. A tapasztalatok szerint a gyerekek hetven százaléka már az iskoláskor előtt elkezdi a verstanulást, később pedig részt vesz a különböző szintű versenyeken. Németh Imréné azért is megdicsérte a szereplőket, mert jó érzékkel választottak verseket. A korábbi években javasolta, hogy lehetőleg mindenki az egyéniségéhez illő sorokat szavalja el. A szép előadáshoz szükség van a biztos szövegismeretre, különben nehéz átélni a mondanivalóit. Az első és második osztályosok idén ezt jobban betartották, ezért könnyebben hangsúlyozták a verseket – hangzott a zsűri értékelésében, melynek az volt a feladata, hogy jók közül kiválassza a legjobbakat. A hangerővel kapcsolatban megjegyezte: Ami otthon kiabálásnak tűnik, az a megmérettetésen a biztos siker, mert az izgalom úgyis csökkent valamennyit az előadás hangerején.
A házi szavalóversenyen való részvételi szándék egyáltalán nem csökken – mondta Kotekné Kalmár Zsuzsanna. A könyvtáros további pozitívumként említette, hogy a fellépő gyerekeket elkísérik a szülők és a nagyszülők, mert ők is részesülni akarnak a kicsik örömében. A szavalat és a közönség előtti szereplés nyitottabbá és magabiztosabbá teszi a tanulókat. Az óvodások főleg azokból a versekből készülnek fel, amelyeket a foglalkozásokon is tanulnak, az iskolások gyakorlását pedig már jobban befolyásolják a szülők. A könyvtár mindenesetre hasznos segítség lehet az előadásra készülő gyerekeknek, mert a gazdag választékból könnyebben megtalálhatják a számukra legmegfelelőbb verseket
Beküldés dátuma: 2012. 02. 15.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.