Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A verejtékes munka nélküli siker kevésbé boldogít

A kapuvári Castrum SC az idei Európa-bajnokságon két versenyzőt indított: a junior Majoros Kriszta a – hazánkkal együtt a kontinens szintén karate nagyhatalmának számító – Litvániában megrendezett EB-n szerepelt, a könnyűsúlyú Magyar Zoltán pedig a felnőtt kategóriában vett részt a szegedi nyílt bajnokságon. Dr. Szalai László edző szerint a felkészülések és a korábbi eredmények alapján nem  hiú ábránd, hogy Krisztát a tavalyi harmadik helyezése után idén az EB győztesei közt szerették volna látni. A kapuvári Felsőbüki Nagy Pál Gimnázium  tanulójának ehhez képest csalódnia kellett, mert az első nyolc között végzett, ami a válogatott számára pontszerző helyezést jelent, ugyanakkor példaértékű az utóbbi fél évben végzett lelkiismeretes munkája, a heti tíz kemény edzésen való odaadó részvétele. Az edző megjegyezte: ami elmúlt, elmúlt, tovább kell lépni, és Krisztának a jövőre koncentrálva fel kell készülnie a felnőttek világában való küzdelemre, melyhez minden adottsággal rendelkezik. Dr. Szalai László meg van arról győződve, hogy a könnyen jött sikert kevésbé értékelik a sportolók, míg aki sokat tesz az eredményért, az a kevesebbnek is örül.
A tréner különleges embernek tartja a sok klubot megjárt Magyar Zoltánt, aki  öccsével együtt visszakerült a Castrumhoz. A szakértők véleménye szerint olyan jó képességű versenyzőről van szó, akiből adottságai alapján bármi lehet, de a nagy eredmény egyelőre várat magára. A nehéz periódusokat átélt érzékeny karatés a legutóbbi bajnokságon megmutatta valódi énjét: megfelelési kényszer nélkül, jó kedvből versenyzett.
A fehér övesektől szépen felfelé menetelő Majoros Kriszta hét éve kapott kedvet a küzdősporthoz, ami nélkül ma már el sem tudná képzelni az életét. A lánynak eleinte furcsa volt a sok fiú közt edzeni, ráadásul a gyengébbik nemmel sem bántak kesztyűs kézzel. Első versenyét kék öves játékosként élte át, majd az önbizalommal együtt sorra jöttek az eredmények, de azóta is a küzdelem a kedvence. A litván bajnokságon sokáig úgy tűnt, hogy ő vezet, de egy fejrúgás miatt ellenfelét hozták ki győztesnek. Bárhogy alakul később Kriszta sportpályafutása, a lány már nyert: fizikai erőnlétet, magabiztosságot és határozott fellépést.
A focihoz kevésbé értő Magyar Zoltán első edzésére édesapjával ment el, s közel húsz esztendeje űzi a karatét. A több világszervezet részvételével megrendezett szegedi kétnapos versenyen először grúz,  majd ukrán vetélytársat kapott. Már az első napon számos sérülést szerzett karatés elégedett harmadik helyezésével, de önmagától várja a továbbfejlődést.
Beküldés dátuma: 2011. 05. 25.

Kapcsolódó hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

További hírek

 • Élményekben gazdag szünidő

  Beledben évről évre több nyári tábort szerveznek az iskolásoknak. Legutóbb az egyesített szociális központ turnusán részt vevő gyerekekkel beszélgettünk nyári élményeikről.

 • Negyven éve szolgálja a híveket

  Radó Tamás régóta bejáratos a templomokba, hiszen kántor édesanyja babakocsival tolta be a szent hely valamelyikébe.

 • Ágyúszó és fegyverropogás Kapuváron

  Harmadik alkalommal került megrendezésre a Kapu-Vára Fesztivál, melybe új színt, illetve ízeket hozott a Kapu Vári Bogrács Mustra.

 • Táborozó gyerekek Csornán

  A Csornai Szociális és Gyermekjóléti Központ sikeresen indult az Erzsébet a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítvány pályázatán.

 • Az olvasók friss irodalomra vágynak

  – A könyvtárak a mai világban az egyes területek fejlesztésén túl arra törekednek, hogy a közvetlen könyvtárhasználatba ne következzen be nagy visszaesés – fogalmazott a beledi intézmény vezetője, aki szerint jelen viszonyok között mindez komoly erőfeszítést jelent.