Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A védőnői munka megbecsülése

A védőnő egyik legfontosabb eszköze saját kisugárzása, személyisége. Az önmaga és családja által megszerzett tapasztalatokat kamatoztatja hivatása során – fogalmazott Csorna polgármestere.

A Hungarikum Bizottság a magyar nemzeti értékek közé emelte az idén száz éves védőnői szolgálatot. A Magyar Örökség Díj kitüntetéssel elismert egyedülálló, az egészségügyi alapellátás részeként működő sajátos gondozási forma bekerült a magyar hungarikumok közé. Az Országos Stefánia Szövetséget egy évszázada a csecsemőhalandóság csökkentése, valamint a kisgyermekek életkörülményeinek javítása érdekében hozták létre. Igazodva a kor kihívásaihoz, azóta nemcsak a szervezet neve, hanem az intézmény feladatköre is megváltozott, így a hangsúly áthelyeződött az egészséges életre, a családi harmónia megteremtésére.
– A védőnők hivatása a várandós anyák, kisgyermeket nevelők támogatása, úgy, hogy közben rávezetik őket az egészséges életre – mondta köszöntőjében dr. Bónáné dr. Németh Katalin. – A jól felkészült, kedves, empatikus védőnő mentsvára lehet a bizonytalan, kétségekkel küszködő édesanyáknak. A védőnő végigkíséri életünket, születésünktől anyává, szülővé válásunkig, figyelemmel kíséri legféltettebb kincsünk, gyermekünk testi és lelki fejlődését – hangsúlyozta a védőnők felelősségét a polgármester, majd a megjelenteknek átadta a Magyar Örökség Díj jelképét, az arany korona jelvényt.

Beküldés dátuma: 2015. 06. 30.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek