Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A változásokhoz hozzáedződött

Dr. Horváth Etelka legújabb munkahelye körülbelül félúton van  jelenlegi  és volt lakhelye között. A megyeszékhelyről ingázó csornai jegyző fertődi származású. Középiskoláját  Győrben, jogi tanulmányait pedig a budapesti ELTE-n végezte. Időközben megszerezte a belső ellenőri  képesítést is. A megyei tanács pénzügyi osztályán kezdő szakember munkahelyeinek számát nem szaporította, legfeljebb a „kenyéradó” neve és funkciója változott meg. Az adó- és illetékügyek intézését a kormánymegbízotti hivatalban folytatta. Az akkor még fiatal jogásznak 1990-ben nagy kihívást jelentett az épp megalakuló munkaügyi központ. A győri szervezet ellenőrzési és humánpolitikai osztályának vezetése után átkerült az országos irányító hatósághoz. A fővárosi Nemzeti Munkaügyi Hivatalban belső ellenőrzési vezetői feladatokat látott el.

Dr. Horváth Etelka az államigazgatásban eltöltött sok-sok évtizednek köszönhetően szinte „immunis” a változásokkal szemben. Edzettségének köszönhetően talán higgadtabban reagál az ad-hoc feladatokra. A jogász szakértőként több mint egy hónapja részt vesz az önkormányzat munkájában, ezért tapasztalta, hogy milyen átmeneti zavart okozott a járási hivatalok kialakítása. A korábban megszokott munkakörök felcserélődtek és több kolléga pótlása meg sem történt még. A jegyző a következő lépésben a munkaköri leírásokat tanulmányozta, hogy a lehető legésszerűbben oldják meg a feladatokat. Az ügyek gyors elintézése érdekében azok a munkatársak kapták meg az egyes tevékenységeket, akik a legnagyobb szakértelemmel rendelkeznek az adott témával kapcsolatban. Dr. Horváth Etelka úgy gondolja,  talán nem  tűnik naívnak hosszú távra szóló elképzelése, de szeretné, ha a technikainak tűnő, megszokott hivatali feladatok mögött kollégái a valódi célt is érzékelnék: az ügyfél maximális kiszolgálását.
Dr. Horváth Etelkának családja stabil hátteret biztosít: lánya utolsó évét végzi az egyetemen, fia pedig iker unokákkal ajándékozta meg őt. A nyolchónapos kicsik minden napra tartogatnak valamilyen meglepetést és örömöt. Beküldés dátuma: 2013. 07. 31.

Kapcsolódó hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

További hírek

 • Tárgyi emlékek, festmények a Beledi Pünkösdi Fesztivál idején

  Eleink tisztelték a természetet, ismerték annak rendjét, megfigyeléseikkel megjósolták a várható időt, vagy milyen lesz az adott év termése – ezekkel a szavakkal ajánlotta az érdeklődők figyelmébe Árvai Eszter a pünkösdi fesztivál alkalmából összeállított helytörténeti kiállítást.

 • Megyei Széchenyi iskolák találkozója Csornán

  1995-ben Kajos László egykori iskolaigazgató, valamint Gecsei Edit nyugalmazott magyartanár kezdeményezésére tartották meg először a Széchenyi nevét felvett intézmények megyei találkozóját, melyet a közösségteremtés, a hagyományápolás, és a kulturális programok megrendezése céljából hozták létre.

 • Széchenyi iskolák évről évre visszatérő rendezvénye

  A Kapuvár Térségi Általános Iskola diákjai és pedagógusai is részt vettek a nagy múltra visszatekintő megyei Széchenyi iskolák találkozóján, melyre 2022-ben Csornán került sor.

 • Több év kihagyás után ismét megrendezték a Beledi Pünkösdi Fesztivált

  A beledi pünkösdi fesztivál intézménnyé nőtte ki magát, ezért az önkormányzatnak nemcsak feladata, hanem kötelezettsége is vigyázni rá, ezért a jövőben is meg fogják rendezni – fogalmazott Major Jenő.

 • Emlékezetes, élményekkel teli gyermeknap Kapuváron

  Színvonalas, látványos, sokféle játékelemet felvonultató gyermeknapot tartottak Kapuváron. A megszokott, közkedvelt programok mellett a szervezők minden évben szolgálnak valami újdonsággal a kicsiknek és a nagyoknak.