Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tűzoltókban tovább él Szent Flórián hősies élete

Sokan vállaltak önkéntes feladatot az egyesület történetének elmúlt százharminc éve alatt, s hasonló példával áll előttünk  Szent Flórián élete is – mondta Tompáné Balogh Mária az ünnepségen. A tűzoltók nem mérlegelnek, nem elmélkednek, hanem kockára téve saját testi épségüket is, lerázzák magukról a cselekvést bénító félelmet – hangzott a polgármesteri köszöntőben. A bajtársiasságról tanúságot tevő tűzoltók munkájukat nem magányosan, hanem csoportban hajtják végre, melyben mindenki tudja a maga feladatát. A valahová tartozás érzése mellett az önkénteseket közös cél vezérli: segíteni másokon, úrrá lenni a bajon.
Az évforduló alkalmából díszoklevéllel köszöntötték idősebb Kocsis Zoltánt, aki ifjoncként csatlakozott az önkéntesekhez, s legalább harminc éven át tevékenykedett az egyesületben, valamint a vállalati csapatnak is a tagja volt. Régen legalább négy embernek kellett pumpálnia a vizet a kocsifecskendőbe, hogy elolthassák a tüzet. Kocsis Zoltán emlékszik arra az 1965-ös árvízre, ahova nagy számban vonultak ki segíteni. Legalább két hétnek kellett eltelnie, hogy levonuljon a víz,  utána meg a romok és hordalék eltakarítása következett. Az idősebb tűzoltó 1999-ben hagyta abba a rendszeres önkéntességet, de fiától azóta is értesül, ha mégis szükség van a tapasztalatára.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.