Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tűzoltókban tovább él Szent Flórián hősies élete

Sokan vállaltak önkéntes feladatot az egyesület történetének elmúlt százharminc éve alatt, s hasonló példával áll előttünk  Szent Flórián élete is – mondta Tompáné Balogh Mária az ünnepségen. A tűzoltók nem mérlegelnek, nem elmélkednek, hanem kockára téve saját testi épségüket is, lerázzák magukról a cselekvést bénító félelmet – hangzott a polgármesteri köszöntőben. A bajtársiasságról tanúságot tevő tűzoltók munkájukat nem magányosan, hanem csoportban hajtják végre, melyben mindenki tudja a maga feladatát. A valahová tartozás érzése mellett az önkénteseket közös cél vezérli: segíteni másokon, úrrá lenni a bajon.
Az évforduló alkalmából díszoklevéllel köszöntötték idősebb Kocsis Zoltánt, aki ifjoncként csatlakozott az önkéntesekhez, s legalább harminc éven át tevékenykedett az egyesületben, valamint a vállalati csapatnak is a tagja volt. Régen legalább négy embernek kellett pumpálnia a vizet a kocsifecskendőbe, hogy elolthassák a tüzet. Kocsis Zoltán emlékszik arra az 1965-ös árvízre, ahova nagy számban vonultak ki segíteni. Legalább két hétnek kellett eltelnie, hogy levonuljon a víz,  utána meg a romok és hordalék eltakarítása következett. Az idősebb tűzoltó 1999-ben hagyta abba a rendszeres önkéntességet, de fiától azóta is értesül, ha mégis szükség van a tapasztalatára.
Beküldés dátuma: 2011. 06. 22.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.