Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A téti járási hivatal a kölcsönös megelégedésre törekszik

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Téti Járási Hivatalának vezetője  győri származású, de  Gyömörén nőtt fel. Németh László első munkahelyén, a győri városgondnokságon településüzemeltetéssel foglalkozott. Technikusi végzettségét közben az Államigazgatási Főiskola igazgatásszervezői szakával egészítette ki. Ezt követően tíz évig Gyömöre jegyzői feladatait látta el, majd megbízták a 2007 nyarán  megalakult Gyömöre-Kajárpéc-Szerecseny községek körjegyzőségi teendőivel.

Németh László szakmai tapasztalatainak birtokában adta be jelentkezését a téti járási hivatal vezetői tisztségére. A jelentős szakmai múlttal rendelkező egykori körjegyző érdeklődve figyelte az új közigazgatási rendszer létrejöttét, s ezért szívesen vesz részt annak megformálásában.
A 14 ezer lakost számláló, Tét városán kívül még tizenhárom települést magában foglaló téti járás a legkisebb közigazgatási területi egység a megyében. Hazánkban eddig a jegyzők foglalkoztak az államigazgatási teendőkkel is, de az átalakításnak köszönhetően az önkormányzatok megszabadultak az ilyen jellegű terheiktől. A téti járáson belül nem működnek szakigazgatási szervek – mondta Németh László, majd felsorolta a  hozzájuk tartozó területeket: ilyen a hatósági osztály, a gyámhivatal és az okmányiroda. A járási hivatal a volt kistérségi irodaházban működik, az önkormányzatoktól pedig átvették az eszközök és berendezések jelentős részét.

Az ötszáz fő feletti településeken az ügysegédek hetente egyszer jelennek meg a megadott időpontban, hogy segítsék az ügyfeleket államigazgatási kérelmeik elintézésében. Nem az érintetteknek kell felkeresni a járási hivatalt, mert a településekre kijáró szakemberek a megfelelő helyre továbbítják a dokumentumokat. Németh László jól ismeri a téti járás területén tevékenykedő polgármestereket, hiszen korábban is a térséghez kötötte jegyző, majd körjegyzői munkája. Szeretné felhasználni személyes kapcsolatait a járási hivatal hatékony működtetéséhez. A 2013 év végére várható Kormányablak a jelenlegi okmányirodai bázisra fog épülni, ahol reggel nyolctól estig fogják várni az ügyfeleket.
A téti járási hivatal vezetője akkor lesz elégedett, ha a hozzájuk forduló állampolgárok is megelégedéssel intézhetik ügyeiket. – Az embereknek személyesen is a rendelkezésére állok, de az adott témákban – okmányirodai, gyámhatósági és egyéb hatósági – kollégáim tudnak megfelelő segítséget adni – fogalmazott Németh László. Beküldés dátuma: 2013. 02. 13.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.