Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A téti hivatal jegyzője elégedett az élettel

A tizenhat éves fiúgyermek édesanyja nem retten meg a kihívásoktól, mert az újabb feladatok inkább feldobják őt. Szerinte utóbbiból úgy sem lesz hiánya mostanában, hiszen a 2013 márciusában – Rábacsécsény, Mérges, Kisbabot és  Rábaszentmihály – részvételével  bejegyzett Téti Közös Hivatalban lesz bőven feladata. Egyébként Bereczkiné dr. Kovács Piroskát eddig is sok erőpróbán mérette meg az élet. Az egyszerű földműves szülők gyermeke szolíd körülmények között cseperedett fel. Az olvasottságot nagyon fontosnak tartja, ezért sok időt töltött a könyvtárban. A gimnázium elvégzése után a pécsi tudományegyetemen váltotta valóra ötödik osztályos kora óta dédelgetett  álmát: jogász végzettséget szerzett. Mivel maximalista, utóbbit a jó jelzővel is megtoldotta. Szerinte eleinte kevésbé bizakodó édesanyja sikereit látva ma nagyon büszke lenne rá. Jogi szakvizsgáját 1993-ban szerezte meg az ELTE-n. Szakmai pályafutását egy évvel korábban, körjegyzőként kezdte el, Tétre pedig 1998-ban került.

Bereczkiné dr. Kovács Piroska a haza szolgálatát nem üres szlogennek tekinti, mert a szó legszorosabb értelmében szeretne ennek eleget tenni. Szerinte nem az a fontos, hogy hol teszünk eleget kötelezettségeinknek, hanem hogy mit, miért cselekszünk. Soha fel nem merült benne, hogy elhagyja az országot, amelyet nehéz helyzete ellenére is nagyon kedvel, hisz idekötik őt a gyökerei.
– Úgy érzem, hogy a Téten töltött éveim alatt tapasztalhattam jót is, rosszat is,  de szerintem befogadtak az itt élő emberek. Talán ez annak is betudható, hogy közvetlen a természetem, továbbá jó szakember vagyok és a szívem is a helyén van – mondta a Pápán élő jegyzőnő, akit munkájában a hivatali apparátus segíti. Azzal, hogy Tét 2013. január 1-jétől járási székhely lett, visszakapta régi rangját a település. A nyilatkozó magának, régi és új dolgozóinak kölcsönös együttműködésen alapuló, magas színvonalú munkát ígért, a tétieknek pedig problémamentes, humánus hivatali hozzállást az ügyekhez. Bereczkiné dr. Kovács Piroska meggyőződese, hogy az élet az erőfeszítéseket díjazza, nem pedig a kifogásokat.
Beküldés dátuma: 2013. 03. 20.

Kapcsolódó hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.