Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A templom megújulása az emberek összefogását szimbolizálja

A csornai evangélikus templom idén tölti be a 82. esztendejét. Az 1930-ban elkészült épületen húsz évvel ezelőtt hajtottak végre nagyobb rekonstrukciót, amikor teljes egészében megújították. Tubán József lelkész televíziónknak arról számolt be, hogy idén rendbe hozták a villamoshálózatot, a falakat pedig szépen kifestették. Az egyházmegye jelképes összeggel járult hozzá a kezdeményezéshez, és az első felajánlás után jött a következő. – A munkadíjat az egyházközség tagjai adták össze, és adják is folyamatosan, hiszen a gyűjtés azóta is zajlik a városban – mesélte a tiszteletes.  Anyagiakkal és kétkezi munkájukkal járulnak hozzá az emberek a templom megújításához. Modern, hosszú élettartamú világítótestek kerültek a mennyezetre, mert mindig gondot jelentett az izzók kicserélése, a beszürkült falakat pedig párásodást akadályozó festékkel kezelték. Fontos, hogy mindent az eredeti színében állítsanak helyre.  A kültéri szigetelésre már végképp nincs pénzük, de legalább belsőleg megszépülnek. Tubán József az emberek jóakaratában sem vesztette el a hitét, mert szerinte az értelmes cél érdekében ma is hajlandók áldozni.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Tanácsadó testület segíti az atya munkáját

  – Jó dolgozni ebben a beledi egyházközségben, csak egy szívfájdalmunk van, hogy kevés a gyerek a szentmiséken.

 • Becsengettek a kapuvári iskolákban

  Az elsősök eleinte csak tizenöt-húsz percig képesek figyelemmel kísérni az órákat, ezért a tanítók sok intenzív mozgást és játékot csempésznek be mindennapjaikba.

 • Sorban újulnak meg Csorna utcái, közterei

  A 2014-ben megalakult csornai képviselő-testület jelenleg a tizenhetedik felújított utcánál tart, és előkészítették a következő két szakasz rendbetételét is.

 • Új igazgató a katolikus intézmény élén

    „Veni Sancte”, azaz Jöjj Szentlélek! imádsággal indult a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Általános Iskola és Óvoda 2018/2019-es nevelési éve, majd a püspök által celebrált szentmise után ünnepélyes tanévnyitón vettek részt a gyerekek és az intézmény pedagógusai.

 • Megújult környezetben várják a gyerekeket

  Idén ősztől közel hetven gyermeket várnak a beledi óvodába. Sokak által várva várt eseménnyel kezdődik a 2018/19-es nevelési év Beledben, mert a gyerekek és az óvónők végre birtokukba vehetik a felújított óvodát.