Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A templom megújulása az emberek összefogását szimbolizálja

A csornai evangélikus templom idén tölti be a 82. esztendejét. Az 1930-ban elkészült épületen húsz évvel ezelőtt hajtottak végre nagyobb rekonstrukciót, amikor teljes egészében megújították. Tubán József lelkész televíziónknak arról számolt be, hogy idén rendbe hozták a villamoshálózatot, a falakat pedig szépen kifestették. Az egyházmegye jelképes összeggel járult hozzá a kezdeményezéshez, és az első felajánlás után jött a következő. – A munkadíjat az egyházközség tagjai adták össze, és adják is folyamatosan, hiszen a gyűjtés azóta is zajlik a városban – mesélte a tiszteletes.  Anyagiakkal és kétkezi munkájukkal járulnak hozzá az emberek a templom megújításához. Modern, hosszú élettartamú világítótestek kerültek a mennyezetre, mert mindig gondot jelentett az izzók kicserélése, a beszürkült falakat pedig párásodást akadályozó festékkel kezelték. Fontos, hogy mindent az eredeti színében állítsanak helyre.  A kültéri szigetelésre már végképp nincs pénzük, de legalább belsőleg megszépülnek. Tubán József az emberek jóakaratában sem vesztette el a hitét, mert szerinte az értelmes cél érdekében ma is hajlandók áldozni.
Beküldés dátuma: 2012. 04. 25.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Kapuvár egykori focistája irányítja a KSE-t

  Kapuvár focicsapata nyolc éven át játszott az NB III-ban. A KSE vezetője szerint hullámzó teljesítménnyel, de mégis mutattak valami állandóságot a város sportéletében.

 • Kívül-belül megszépült az evangélikus templom

  Beledben április 13-ára Szemerei János, a Nyugati (Dunántúli) Evangélikus Egyházkerület püspökének prédikációs szolgálatával hálaadó istentiszteletet terveznek a nemrég felújított evangélikus templomban.

 • A Mi Hazánk Mozgalom szimpatizánstalálkozója Csornán

  A Mi Hazánk Mozgalom egyik politikai konglomerátummal sem társul – jelentette ki Toroczkai László csornai látogatása alkalmával.

 • Erős táncos közösség a Pántlika

  A Pántlika Néptáncegyüttestől és az utánpótlásbázist jelentő Timaffy László Alapfokú Művészetoktatási Intézményből lehetőség szerint valamennyi korosztály képviselteti magát évszaktól függetlenül, egész esztendőn át a különböző kulturális rendezvényeken.

 • Céltudatos karatésok a Castrumban

  A fiatal utánpótlás versenyzők eredményeivel 2018-ban a Castrum a legjobb tíz klub között végzett az országos pontversenyben.