Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tavaszi nagytakarítás és városrendezés időszaka

A hó eltűnt, viszont felszínre kerültek azok a nemkívánatos jelenségek, amelyeket eddig a fehér takaró jótékonyan elfedett – mondta Jakab Zoltán, aki a saját szemével győződött meg arról, hogy bizony megviselte az időjárás az élősövényeket. A hosszú ideig tartó havazás, a szél, a hóekék mind rajta hagyták a nyomukat, de több helyen megsérült az útpadka és mélyültek a kátyúk. Visszatérve még a tavaszba nyúló télre: nem tartozik a hálás feladatok közé a hóeltakarítás és síktalanítás, mert gyakran éri szó a ház elejét, de az alpolgármester szerint a jogos kritikákat érdemes megfontolni. – Nem tudtunk a lakosság minden igényének megfelelni, de legalább megpróbáltuk – hangzott az interjúban. A járdaeltakarítás váltotta ki a legtöbb vitát, mert a hivatal nem köteles ezeket a szakaszokat tisztán tartani, de ahol tudtak, segítettek.
A belediek amiatt kevésbé aggódnak, hogy megkésik a mezőgazdasági idény, viszont sokkal zavaróbb a bizonytalan közmunkaprogram. Az eddigi tizenöt-tizennyolc munkás helyett idén, csak három hatórás személyt foglalkoztathatnak a mezőgazdasági tevékenységre. Ennyi emberrel még a közterületeket és temetőket sem biztos, hogy rendbe tudják hozatni, nemhogy a termőföldeket! – A létszám hiánya miatt nem csak a gépek, de a terület is parlagon maradhat, hacsak nem adjuk majd bérbe valakinek – panaszolta Jakab Zoltán. Hozzátette, hogy a vetőmag a rendelkezésre áll. Burgonya talán lesz, de a kézi műveléssel megoldható zöldségtermesztésre így gondolni sem mernek. Április közepénél sokkal tovább nem várhatnak, mert a kukoricát és a talajelőkészítést igénylő egyéb növényi kultúrát is idővel a földbe kell helyezni. Ha nem kapnak több közmunkást, még a végén a parkok és közterületek gondozását vállalkozásba kell adni.
Beküldés dátuma: 2013. 04. 17.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.