Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tanuszodák mindenki számára nyitva lesznek

Megfelelő létesítmények hiányában csak szezonális úszásoktatásra van lehetőség a csornai, a kapuvári és a téti járásban, a győri és a soproni uszodákba pedig telítettség miatt nem jutottak be az itteni gyerekek – mondta Gyopáros Alpár. Az állam hamarosan megoldást kínál erre a problémára is – fejtette ki az országgyűlési képviselő.

Gyopáros Alpár interjújában arra emlékeztetett, hogy mekkora polémia kísérte a mindennapos testnevelés bevezetését a közoktatásban. Az országgyűlési képviselő szerint időközben nyugvópontra jutott az ellenzők és a támogatók vitája, mert a társadalom nagyobb része helyesli a kezdeményezést. A probléma inkább abból adódott, hogy nem volt elég tornaszoba, a nagyobb városok esetében pedig tornacsarnok és sportlétesítmény. Az úszásoktatásra a kötelező testnevelésóra részeként kerülhetne sor, de nincs meg hozzá a megfelelő infrastruktúra. Ezt a hiányosságot ismerte fel a kormány, és döntött úgy, hogy minden járásközpontban megteremti az úszásoktatás feltételeit.
Az állami programban a települési önkormányzatok – Kapuvár, Csorna és Tét – is részt vesznek, mellyel vállalják, hogy kiválasztják, valamint ingyenesen felajánlják azt az ingatlant, ahol az uszoda felépülhet. Az építés és a későbbi működtetés az állam feladata lesz.

A kétmedencés tanuszodák elsősorban a diákokat szolgáljál ki, de a 25 méter hosszú pályákat bárki használhatja – tudtuk meg Gyopáros Alpártól. A tanuszoda program lebonyolításáért felelős Nemzeti Fejlesztési Minisztérium mindhárom önkormányzatot megkereste, és a terepszemlét követően megtörtént a műszaki felmérés. Kapuváron egyetlen probléma sem merült fel, Téten az önkormányzat vállalta a hiányzó bekötőút megépítését. Csornán eddig két helyszín jött szóba, de mindegyiknél meg kellene oldani a műszaki gondokat: az egyiknél a belvíz az akadály, a másiknál pedig közműbekötési hiányt állapítottak meg. Gyopáros Alpár szerint néhány héten belül kiderül, hogy hol épül tanuszoda Csornán. A létesítményeknek a 2018/2019-es tanévkezdésre mindhárom városban üzemelnie kell – tette hozzá.

Beküldés dátuma: 2017. 08. 24.

Kapcsolódó hírek

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

További hírek

 • Csökkenthető a jégkár mértéke

  Erős vidék címmel az országos jégkármérséklő rendszerről tartott tájékoztatót nemrég a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Győrben.

 • Hűtőház alapkőletétele Csornán

  Hazánk egyik „éléskamrájában”, a Rábaközben működő mezőgazdasági vállalkozások munkájának gyümölcsét szerte az országban élvezik az emberek, ezért a Kormányzat kiemelt feladatának tekinti az élelmiszer ágazattal összefüggő cégek fejlesztését.

 • Tisztelet a falu legidősebb lakóinak

  A nagyszülők a családon belül hatalmas támogatást jelentenek az unokák nevelésében. A mindennapok során nemcsak a betűvetés elsajátításában segédkeznek, hanem példájukon keresztül megmutatják, mit jelent a hit ereje, amely átlendíthet a nehézségeken.

 • Szoboravató a reformáció 500. évfordulóján

  Isten igéje nélkül nincs élet – hangzott a Lutheri reformáció 500. évfordulója alkalmából rendezett hálaadó istentiszteleten.

 • „Megújuló Magyarországért” dolgozik az LMP

  Amikor az LMP arról beszél, hogy új rendszerváltásra lenne szükség, nemcsak arra gondolnak, hogy máshogy kellenne állni a gazdaságpolitikához, az oktatáshoz, az egészségügyhöz, hanem szerintük olyan politikusokra lenne szükség, akik nem tévesztik szem elől, hogy mi az igazi feladatuk a közéletben.