Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A tanulási nehézséggel küzdők szakképzése

A csornai Arany-iskola profiljába nagyon sok minden beletartozik, mely elsősorban a sajátos nevelési igényű, tanulásban és értelmében akadályozott tanulók ellátásával foglalkozik az óvodás kortól a szakképzésig bezárólag. Várják a Rábaközből azoknak a sajátos nevelési igényű szakértői véleménnyel rendelkező fiataloknak a jelentkezését is, akik ez alapján “tanulásban akadályozottak”, de korábban részt vettek valamely többségi iskola integrált képzésén. Mivel az ilyen közösségből érkező diákok nehezebben illeszkednek be új környezetükbe, nagy hangsúlyt helyeznek az érzelmi nevelésre – mondta Lechner Aranka intézményvezető. A szülők minden nehézség ellenére azt szeretnék, hogy gyermekük képes legyen társadalmi feladatait teljesíteni és igazodni a munka világához. – Az általunk oktatott szakmai modulokban a tanulók képességeihez igazodik  az elsajátítandó ismeretanyag, a jobb képességűeket pedig országos szakmai versenyekre készítjük fel – hangzott a tájékoztatóban. – Néhány évvel ezelőtt a parkgondozó és a varró szakmában az országos élmezőny első tíz helyezettje közé kerültek tanulóink – tette hozzá az igazgató. A diákok gyakorlati felkészítését nagy tapasztalattal rendelkező pedagógusok végzik. A tanulásban akadályozottak sütőipari munkás, parkgondozó, textiltermék-összeállító és takarító, takarítógép-kezelő képzések közül választhatnak. Az értelmileg akadályozottak számára a szőnyegszövő és konyhai kisegítő oktatást indítja az iskola. Az életben eleve hátránnyal induló gyerekek is szerezhetnek sikerélményt, ha csökkentik számukra a kudarc lehetőségét és megfelelő képzésben részesülnek.
Bella Imréné igazgatóhelyettes elmagyarázta a megjelent szülőknek és fiataloknak, hogy mit jelent a sajátos nevelési program: a tananyag időbeni széthúzását, több gyakorlási lehetőséget, s a vizsga szintén meghosszabbítható és figyelembe veszik az írási és olvasási nehézségeket. Az oktatás a 9-től a 12.évfolyamig történik, és be lehet iratkozni a szakmai előkészítő, valamint a szakképző csoportba.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.