Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szülők közreműködése az iskolában

Ahhoz, hogy működőképes legyen a szülői munkaközösség, osztályonként két önként jelentkező szülőre számítanak az iskolában. Nagyné Czinder Mónika, az elnökség egyik tagja a 3/c-t képviseli. A társadalmi munkát azért vállalta, mert szeretne tenni az osztályért, továbbá úgy gondolja, a gyermekeknek az iskola a második otthona, ezért nem mindegy, hogy milyen hangulatban telnek a mindennapok. – Minél jobb körülményeket teremtünk, a nebulók annál szívesebben jönnek az iskolába – mondta a szülő. Mint mondta, a prominens személyek kijelölése nem mindig megy gördülékenyen, előfordul, hogy rá kell valakit beszélni a plusz feladatokkal járó tisztség betöltésére. Amennyiben az oktatási intézmény valamilyen megoldandó probléma vagy szervezési feladat előtt áll, a munkaközösség tagjai ezt továbbadják a szülőknek, de visszafele is működik a dolog, mert megvitatják a  gyűléseken az anyukák és az apukák észrevételeit, amelyeket tolmácsolnak a vezetőségnek. Nagyné Czinder Mónika további feladataikról is beszélt: részt vesznek a jótékonysági bál, a családi nap és a papírgyűjtés szervezésében. 
Tomposné Cser Renáta kihívásnak érezte a munkaközösség vezetését, ezért szívesen elvállalta. Alig, hogy beindult az iskola, már az ősz elején megrendezték az alsósoknak a családi, a felsősöknek pedig az egészségnapot. Az ebédhez való nyersanyagokat helyi vállalkozók biztosították, akiket a szülők kértek fel az adakozásra. Az SZM-bálon befolyt összegből ajándék könyveket és okleveleket vásárolnak a tanév folyamán jól teljesítő gyerekeknek. Már most gondolnak a jövő esztendőre, mert tavasszal megint egészségnapot terveznek.
Beküldés dátuma: 2011. 11. 30.

Kapcsolódó hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

További hírek

 • Beled napja a kerékpáros pihenőhelyen

  Folyamatosan szépülő, ápolt, gondozott környezet, jól szervezett programok, jó hangulat és társaság teszi emlékezetessé a Beled Napjának helyet adó kerékpáros pihenőt, ami a helyiek szerint lassan szabadidőparkká növi ki magát.

 • Gondűző falunap Győrsövényházon

  A 27. alkalommal megrendezett győrsövényházi falunapon ottjártunkkor épp egy sramlizenekar muzsikált a háttérben, ezért kicsit jobban oda kellett figyelni a polgármester szavaira.

 • Első helyen végeztek a kapuvári dalosok

  A 2009 óta működő kapuvári Hajnalcsillag Dalkör fellépéseivel sikert sikerre halmoz, legutóbb az országos „Ki mit tud?” vetélkedőn értek el kiváló eredményt.

 • Elsősök az iskolapadban

  A pedagógusoknak néhány hét áll a rendelkezésre ahhoz, hogy megfigyeljék az újonnan beiratkozott nebulók beszédkészségét, szókincsét.

 • Megkezdte szolgálatát az új beledi lelkész

  A beledi evangélikus gyülekezet augusztus 15-én értesült arról, hogy elfogadták a másfél évvel ezelőtt beadott pályázatukat.