Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A szociális központ várja a jelentkezőket!

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központ változatlan ellátási területen, az előző évekkel azonos feladatokat lát el: szociális étkeztetés, házi segítségnyújtás, jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, idősek, illetve fogyatékosok nappali ellátása, családsegítés, közösségi pszichiátriai ellátás, gyermekjóléti szolgáltatás.
Az idősek klubjába azokat a kapuvári nyugdíjasokat várják, akik képesek elhagyni otthonukat, és kedvet éreznek a társas kapcsolatokra. A fogyatékkal élők napközi otthonába nemcsak a helyben élő sérült személyeket, hanem a Kapuvár-beledi kistérség valamennyi településéről fogadják a rászorulókat. 2012 májusa óta Fertőd és Fertőszentmiklós is csatlakozott az intézmény ellátási területéhez – tájékoztatott Gulyásné Garab Mária. Az intézményvezető a távolabb élő személyek számára elmondta: a Magyar Máltai Szeretetszolgálat támogató személyzete vállalja a térítésmentes utaztatást.

A Nyitott Kapu-Vár Térségi Szociális Szolgáltató Központban az arra alkalmas, fogyatékkal élő személyeknek munkát biztosítanak. Szakképzett munkatársak foglalkoznak a mozgás- és értelmi sérültekkel, a látás és hallás problémákkal küzdő egyénekkel. Mivel nem teljes kapacitással üzemelnek, várják az újabb jelentkezőket. A napközibe járó ellátottakkal a saját képességeik szerint foglalkoznak, ezért mindig a kiindulási helyzethez képest dolgozzák ki az értelmi- és mozgásfejlesztési terveket. Aki képes valamilyen feladatot ellátni, annak biztosítják az intézményen belüli foglalkoztatást. Az ún. munkarehabilitációs díjban részesülő egyének bekapcsolódhatnak az intézmény működtetésével kapcsolatos munkálatokban, illetve hasznosíthatják magukat a helyi mosodában. A szolgáltató központ munkatársai nagy segítséget jelentenek az ellátottak hozzátartozóinak is, akik ebben az időben mentesülnek plusz feladataik alól, hiszen a sérült fiatalok nevelése sokkal nagyobb terhet ró a családokra.
Beküldés dátuma: 2013. 01. 30.

Kapcsolódó hírek

További hírek

 • Egy éve alakult újjá Kapuvár Város Fúvószenekara

  Az előrevivő céloknak megtartó ereje lehet egy amatőr csapat életében – mondta Kőszegi-Németh József.

 • Import helyett magyar hagyma kerüljön a boltokba

  Családi János a zöldség- és gyümölcstermesztéssel foglalkozó rábaközi gazdák jelenlegi helyzetét elemezte, de azt is elmondta, hogy milyen jövő várható az ágazatban.

 • Falusi közösség nincs civil szervezetek nélkül

  Hatalmas értéket képvisel a civil erő, melynek közreműködése nélkül hamar elfelejtődnének hagyományaink, sőt ellátórendszerek kerülnének végveszélybe, de nélküle a sportélet sem lenne olyan, amilyennek megszoktuk és megkedveltük.

 • Friss lendülettel és új vezetővel kezdte meg idei munkáját a nyugdíjasklub

  Csupa szív, lelkes emberek alkotják a beledi „Ezüstfenyő” Nyugdíjasklubot, de tavaly a megszűnés réme fenyegette az összeszokott kis csapatot, mert egyikük sem vállalta az egyesület vezetését, sőt még a városban sem találtak erre megfelelő személyt.

 • I. Rábaközi Farsangi Lovas Karnevál

  Százhuszonhét hátasló, tizenegy fogat és több mint százötven jelmezes vett részt az első alkalommal megrendezett farsangi lovas fesztiválon, mely nemcsak a rábaközieket mozgatta meg: az ország különböző pontjáról érkeztek lovasok, hogy részt vegyenek a téltemető kavalkádon.