Aktuális televízió, újság és internetes hirdetési ajánlatunk Megnézem

A sziréna hangja jelzi, hogy érkezik a segítség

Ha valaki meg akarja ismeri a valódi csapatmunkát, az kövesse figyelemmel a mentők tevékenységét – mondta dr. Bónáné dr. Németh Katalin. Helyi vállalkozók, magán- és környékbeli közéleti személyek fogtak össze a csornai mentőállomás felújításának hírére – hangsúlyozta a képviselő.

Mint ég és föld, oly mértékben különbözik egymástól a nemrég átadott, és a korábbi csornai mentőállomás. Az egységes hívószámmal elérhető segítség a betegek hasznára van, de ugyanígy a szakszerű ellátás és a megfelelő intézménybe való szállítás – mondta dr. Czirner József, az Országos Mentőszolgálat operatív igazgatója. Dr. Lórántfy Mária regionális igazgató a csornai mentők 85 éves múltjáról beszélt az átadó ünnepségen. A mentőmunka szervezésében elévülhetetlen szerepe volt dr. Kokas Lajosnak, a Csornai Margit Kórház első igazgatójának – hangzott a beszédben.
A megszépült mentőállomás kulcsát Horváth Szabolcs állomásvezető vette át. A közel 54 millió forintos fejlesztésnek köszönhetően immár az európai uniós normáknak és a kor színvonalának megfelelő körülmények között működhet a csornai állomás – olvasható az Országos Mentőszolgálat Főigazgatósága sajtóközleményében. A mentőállomás ellátási körzetébe 40 település tartozik, így évente megközelítőleg 1500 mentési feladatot lát el a 27 dolgozó. Jelenleg 3 mentőgépjárművet állítanak szolgálatba, melyek közül 1 esetkocsi, 2 pedig mentőgépkocsi. A 2014 januárjában kezdődött és augusztusban zárult beruházás érintette a mentőállomáson a garázs- és udvari kapuk automatizálását, a gépkocsimosó és fertőtlenítő helyiség kialakítását. Beépítették az új CO-érzékelőt, továbbá elkészült az épület homolokzi hőszigetelése, nyílászáróinak cseréje. A hőtároló tartállyal ellátott melegvízszolgáltatást napkollektorok segítik. A modern öltöző mellett a szociális helyiségeknél újraépítették az aljzatot is. A bukorlatfelújítások, a festés, a mentőtiszti szoba és a zuhanyzó kialakítása szintén a projekt része volt. Létrehozták a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas helyiséget, beépítették a kocsimosóba a páraérzékelőt, valamint elkészült a biológiaiszennyes-raktár is. Kicserélték a gépkocsitároló előtti burkolatot, a tetőhéjazatot, és befejeződött a részleges épületvillamossági és -gépészeti felújítás.

Beküldés dátuma: 2014. 09. 15.

Kapcsolódó hírek

  • Átadták a Csorna Város Érdemes diákja elismeréseket

    Csorna Város Önkormányzata Érdemes diák kitüntető címet adományoz azon végzős tanulóknak, akik tantestületük javaslata alapján tanulmányi munkájukkal, sporteredményeikkel vagy közösségi munkájukkal kiemelkedő teljesítmény nyújtottak az általános iskola évei alatt.

További hírek